• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój PRL -lokfan

Luke

Znany użytkownik
Reakcje
2.180 1 1
Nie ma za co, jeżeli chcesz zrobić Tatrę 148 wywrotkę, polecam zakupić model Tatry 815 IGRY i przełożyć kabinę oraz koła T 148 z JMPK do niej. Moim zdaniem podwozie T148 JMPK jest przeskalowane.
Kamil, spadłeś mi z nieba! Dzięki za info(y) Do tego jeszcze kiper z T148 zaciągnięty nad dach i jest miodzio:cool: Jak widok Tatry z czasów dzieciństwa...

Pozdrawiam

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.809 4 0
Gdzie ja byłem, jak mnie nie było od ostatniego czasu...:eek: Ale pokazałeś kawał historii transportowej z poprzedniego ustroju. Ogromna , sentymentalna podróż w przeszłość. Największy podziw za zabudowę do żywca wraz z ładunkiem. Idealny pomysł. Kolejne - Star C28/29 z przyczepami jednoosiowymi. Wisienka na torcie - osinobusy. Część z tych modeli chętnie bym widział u siebie... ;)

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Tatry piękne i techniczne wirtuozerskie . Natomiast nie były tak często widywane na naszych drogach jak poczciwe Skody i Liazy. Te stanowiły w odpowiednim czasie, znaczną cześć taboru samochodów ciężarowych w Polsce. To były dobre auta! :)
IMG_2259.JPG
IMG_2260.jpg
IMG_2261.jpg
IMG_2262.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Pięknie prezentuje się ta przerobiona Skoda. Kawał dobrej modelarskiej pracy. (y) Kapitalny model.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Bardzo ciekawa przeróbka. Zastanawia mnie tylko dlaczego piasta w pierwszej osi naczepy jest taka gruba?

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
No cóż, wakacyjne szaleństwa minęły (jak sen jaki złoty) czas zabrać się wiec z powrotem, do budowania najlepszego z systemów społecznych , oraz dobrobytu społeczeństwa, w tym towarzyszy z partii. Tam wiec dzisiaj następny pojazd od czechosłowackich przyjaciół. Tym razem zestaw dostarczającym nam tak potrzebnych dewiz w zamian za mrożonki exportowane do krajów II obszaru płatniczego!

Załączniki

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Skody i Liazy widywane dawniej w dużych i ilościach w firmach transportowych, sprawdzały się także jako pojazdy specjalne. Akurat ten model był niezwykle częstym "budzikiem " Polaków gdyż panowie z zakładów oczyszczania uwielbiali tłuc się niemiłosiernie kubłami, zwłaszcza blady świtem. ;)
IMG_2301.jpg
IMG_2303.jpg
IMG_2304.jpg
IMG_2305.jpg