• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój PRL -lokfan

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Daaaaaawno mnie tu nie było bo, w bazie była reorganizacja, wyrzucono stare nieefektywne kierownictwo , zaś nowe młode , prężne szefostwo ma rozwijać nasz transport, dla dobra naszej socjalistycznej ojczyzny i dla dobrobytu ogólnego obywateli. Dyrekcja od razu zakupiła dużo nowego i starszego (ale w dobrym stanie) taboru i jest czy budować zręby dobrobytu społecznego ! :) Na pierwszy rzut kupili kilka Skód RTO najrozmaitszego przeznaczenia (co ciekawe jeszcze bez tablic ,a już jeżdżą ;) ) Oto pierwsza!

IMG_4180.JPG
IMG_4176.JPG
IMG_4181.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Świetny ten zestaw. Przemalowania na duży plus. Fototrawione dodatki i koła robią swoje. Gratuluję posiadania. (y)

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Do naszej bazy zawitał też pojazd będący darem Towarzyszy radzieckich, za zobowiązanie naszej egzekutywy do wiecznej przyjaźni i wierności dziełu Lenina! Nic że drzwi ma drewniane, promień skrętu pociągu transsyberyjskiego, zaś pali tyle co pięć Jelczy, wszak to dowód zaufania i przyjaźni Towarzyszy robotników radzieckich! :)

IMG_4242.JPG
IMG_4246.JPG
IMG_4248.JPG

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Do naszej bazy zawitał też pojazd będący darem towarzyszy radzieckich, za zobowiązanie naszej egzekutywy do wiecznej przyjaźni i wierności dziełu Lenina! Nic że drzwi ma drewniane, promień skrętu pociągu transsyberyjskiego, zaś pali tyle co pięć Jelczy, wszak to dowód zaufania towarzyszy robotników radzieckich! :)
Ciekawe spostrzeżenie, ale nie za bardzo łapię, którego modelu dotyczy... ;), bo na pokazaną wcześniej Skodę to jakoś mi to spalanie i promień skrętu nie pasuje. :D:D:D

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Już się poprawiłem , za szybko wcisnąłem wyślij :)
No tak... Teraz to rozumiem... Te budowlane Krazy wyglądają świetnie, a i patyna naniesiona dodaje mu realizmu. Gratuluję posiadania. (y) Na szczęście ja także takie posiadam... ;)

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
No to jak już jesteśmy przy dużych ,poważnych maszynach coś,co mnie w młodości zawsze fascynowało: a to przy jeździe bez ładunku niezwykle ujemnym kątem pochylenia kół tylnych, a to niesamowitym odgłosem wielkiego prawie 13 litrowego V8 chłodzonego powietrzem przez wentylator wielki jak wiatrak, śliczną opływową kabiną, i swoistym majestatem. Udał się braciom Czechom ta 148 do dziś robi wrażenie! :) (jak zresztą wiele innych ich konstrukcji) :)

IMG_4252.JPG
IMG_4258.JPG
IMG_4259.JPG

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Skoda wygląda rewelacyjnie. Piękny model i bardzo czysto sklejony. Podoba mi się. (y)

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Oj, oj. Chyba wczoraj imprezy z okazji Dnia Dziecka były ostre i nie tylko lemoniada była pita skoro obaj Macieje patrząc na Tatrę widzieli Skodę:):D:ROFL: