• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój PRL -lokfan

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Sorki za zaśmiecenie wątku, ale skoncentrowałem się na Maciejach, a temat główny mi umknął;)
Wracając do tematu to wiadomo, że Krazy to już klasyka(y)zwłaszcza w wykonaniu Seweryna są śliczne. Natomiast Tatra z tym kiprem i wywrotem na boki nie często jest spotykana w naszej skali i bardzo mi się podoba. Muszę się przyznać, że już od dłuższego czasu poluję na model Tatry tej lub tej starszej z tym typem kipra.

adamwyt

Znany użytkownik
Reakcje
3.736 15 0
Sorki za zaśmiecenie wątku, ale skoncentrowałem się na Maciejach, a temat główny mi umknął;)
Wracając do tematu to wiadomo, że Krazy to już klasyka(y)zwłaszcza w wykonaniu Seweryna są śliczne. Natomiast Tatra z tym kiprem i wywrotem na boki nie często jest spotykana w naszej skali i bardzo mi się podoba. Muszę się przyznać, że już od dłuższego czasu poluję na model Tatry tej lub tej starszej z tym typem kipra.
No właśnie, też miałem pytać o producenta tej Tatry?

Wszystkie modele w tym wątku idealnie pasują do mojej ulubionej epoki i są dla mnie super ale Tatra 148 w tej wersji to jest model który musi być w kolekcji. Zazdroszczę posiadania.

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
Tatra to waloryzacja na modelu firmy "Igra: Ale ,ale, jak już jesteśmy przy Czechach, to "jadziem dalej Panie Zielonka..." Wiem że było już u naszego niedoścignionego "Mafo" ale jak ładne to dajemy, zwłaszcza że dzięki tym pojazdom towarzysze kierowcy mogą czasami zobaczyć ten obrzydliwy, imperialistyczny zachód ! Wszyscy, którzy tam jeżdżą, mówią, że to coś okropnego, że tam biją murzynów!!! Dobrze że nasza kochana Partia czuwa nad nami, odpowiednio regulując przydział paszportów! Nie można dopuścić aby każdy ,wzorowo przez państwo wyedukowany , wrażliwy internacjonał musiał oglądać te straszliwe rzeczy jakie dzieją się np w RFN! Ci rewizjoniści, ten wyzysk, strajki ...straszne!

IMG_4206.JPG
IMG_4207.JPG
IMG_4204.JPG
IMG_4170.JPG
IMG_4175.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Kolejne ciekawe modele pokazujesz. Skody (i teraz to już na pewno Skody ;) ) wyglądają bardzo fajnie. PKS-ową z Orliczanem mam, ale i ta czerwona z kontenerem wygląda świetnie. Jednak zmiana kół, podmalowania no i kalki dają bardzo fajny efekt. (y)

OP
OP
lokfan

lokfan

Znany użytkownik
Reakcje
1.310 9 0
No to odpoczniemy chwilę o ciężkiego transportu Niedziela ma być przyjemna więc i motoryzacja lżejsza. Tak więc dzisiaj Śliczne żuczki od kolego Piotra. :)

IMG_4270.JPG
IMG_4272.JPG
IMG_4276.JPG
IMG_4280.JPG
IMG_4282.JPG
IMG_4284.JPG
IMG_4285.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Żuczki świetne. Piotr zrobił naprawdę dobrą robotę i wreszcie mamy dobrego Żuka. (y)