Masz problemy z symetrycznym wycinaniem otworów w tekturze? No bo te dodatkowe obciążenie jest wycięte krzywo, .bardzo krzywo. A papierowe śruby można zakupić w GPM-ie lub Answerze.
Łatwo gadać, gorzej zrobić

. Robię jak potrafię /na tą chwilę/. A na zdjęciach zawsze wszystko widać 3 x bardziej, tym bardziej, że robię je z bliska. bardzo bliska. Poza tym może kolejne będą lepsze.... dawno nic nie robiłem. Model ćwiczebny, że tak powiem. Wiele osób przyzwyczaiło się już do mistrzów i kartonu w skali 1:25. To jest 1:45. Wzrok też już nie ten.... ale tak.... masz rację... trzeba się bardziej starać... i mniej spieszyć. Dzięki za uwagi. Doceniam
Bardzo przepraszam, doceniam pracę, ale łby śrub na czołownicy powinny być sześciokątne, a nie prostokątne. Jeżeli nie da rady zrobić sześciokątnych to zrób okrągłe lub ostatecznie kwadratowe, będą mniej rzucać się w oczy, zwłaszcza przy zdjęciach z bliska.
Każda uwaga jest cenna, ale w tym modelu mam już to trochę gdzieś. Wiesz dlaczego? Bo po pierwsze już pomalowałem, po drugie nie oglądam tego pod mikroskopem. Dla moich potrzeb wystarczy. Kto wytnie sześciokątne łby śrub w kartonie w skali 1:45 nożykiem? Może ktoś jest taki, ja nie. Pisałem wcześniej, że nie będę robił żadnych dodatkowych kosztów i kupowania dodatków ciętych laserami. Owszem - kwadraty mogły być bardziej kwadratowe. Będę się starał na przyszłość stąd uwagi są cenne. Mimo wszystko, gdybym ustawił to na dioramie na jakiejś wystawie, gdzie wszystko ogląda się z odległości pół metra, to nikt by tego nie zauważył, a przynajmniej większość. Dlatego rozumiem tą szczegółowość uwag po oglądnięciu zdjęć, że coś razi. Zdjęcia zawsze uwydatniają. Tym bardziej że robię wszystko z bliska.
Gdy się okiem ogląda z pewniej odległości, wszystko lepiej wygląda. Śruby śrubami, ale tak naprawdę to do wszystkiego można się tu doczepić. Koła nie są idealne, wiązary, sprzęgi - itp, itd.... oczy też już słabiej widzą. Ale nie piszę tego by narzekać na wasze uwagi

Dzięki nim postaram się bardziej na przyszłość, choć wiem, że nigdy full-manualem nie doścignie się tych, co wykorzystują techniki foto-trawione, biżuteryjne odlewy, 3D wydruki, bajery, lasery.
Owszem... mogłem zrobić jak wielu - tylko odpowiednio wybrane fotki gotowego modelu, gdzie wszystko fajnie z daleka wygląda i tu wstawić, oczekując pochwał. Ale tego nie robię - bo takie uwagi są mi potrzebne. Pomogą w przyszłych pracach. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.