Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Szlifierką i tarczą 0,3mm pięknie się tnie metal. Polecam urzadzeni z gazetki lidla - sto zł z groszem ale fajne urządzenie
Coś ściema z tym nowym lepszym forum. Obrazka 1280x960 260kB nie przyjęło
I jak do diaska usunąć ten pasek chatu?
Actros poszedł na bok. Nadchodzi czs Żuczka.
Nie jest to Herpa ani Busch ale coś w sobie ma... Od groma żywicy którą trzeba wycinać
Silnik zmiescił się pod paką. Na pakę przyjdzie bateria i płytki
Kola skrętne też zamontowane.
Pozdrawiam.
Dzięki. Koła to akurat oś skrętna produkcji Antares Hobby. Ale jest masywna co trochę wkurza. Rozważam wykonstruowanie swojego patentu z blaszek albo drukowanego. Mógłbym stworzyć rozmiary dopasowane do aut. Takie coś się przydaje nie tylko w ruchomych autach ale i poprawia realizm statycznych modeli.
Mysle ze druk 3D bylby chyba najprostszy i dobrze by wypadł, @pado robił wydruki ale niewiem jak one sie sprawuja pod wzgledem wytrzymalosci, najlepiej jak sam sie wypowie.
Siedze wlasnie przy takim jednym projekcie 3D zwiazanym z CarSystem. Mam w planach zrobienie calego podwozia pod autobus MB O305 (Wiking). Jak dobrze pojdzie to pod koniec przyszlego tygodnia bede mial zrobione pliki STL. Czesc bedzie z PLA (docelowo PS) ale czesc (zwrotnice) bada raczej z zywicy swiatlo utwardzalnej.
Siedze wlasnie przy takim jednym projekcie 3D zwiazanym z CarSystem. Mam w planach zrobienie calego podwozia pod autobus MB O305 (Wiking). Jak dobrze pojdzie to pod koniec przyszlego tygodnia bede mial zrobione pliki STL. Czesc bedzie z PLA (docelowo PS) ale czesc (zwrotnice) bada raczej z zywicy swiatlo utwardzalnej.
Jakoś tak Żuczek mnie zmęczył i wróciłem do Actrosa. W przyczepie zainstalowałem markery boczne. Po trzy na stronę. Ale bez wymiany rezystorów się nie obejdzie. Chwilowo bodaj 330 ohmów. W ciezarowce otwory na kable gotowe. Na płytkę tez wlutowałem rezystory 550 ohmów. Zobaczymy co wyjdzie.
Guma odlewnicza i silikon formerski zamówione! Będą opony jak się patrzy! Zakupiłem też żywicę i będę kombinował z własnymi osiami skrętnymi. I ogólnie z własnymi modelami. A co! Ja nie dam rady?