• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Wojtka

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Żebyście o mnie nie zapomnieli wrzucę najświeższy zakup, prosto od naszego dobrego kolegi CiN'a.
Gdy zobaczyłem co leży na naczepie tego zestawu od razu wykonałem telefon, a niedługo później przelew. Trochę pracy z detalami i wygląda chyba deczko lepiej.
P1160360-vert - Kopia.jpg

P1160364.JPG
P1160365.JPG
P1160366.JPG
P1160367.JPG
P1160368.JPG

ALBEDO! :rolleyes:

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Hmmm grrrr hehehe. :podstepny::D Też miałem kiedyś możliwość zakupienia tego konkretnego egzemplarza, ale dobrze, że to jednak Volvo z Albedo, bo inaczej już dawno stałby między moimi. :p Ale ten kontener z firanką jest boski trzeba przyznać. :gwizd:

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Volvo z Albedo to w zasadzie identyczna forma co Volvo z Herpy, więc tutaj nie ma jakiegoś dramatu (choć ja osobiście wolę FH I z AWMu), wymaga ono tylko detali - lustra, blenda i pomalowanie ścian kabiny - gwarantuję, że wtedy wpadałoby w oko i nikt nie zwracałby uwagi, czy to Albedo, czy Herpa czy AWM. ;)

Nie będę ściemniał - też kupiłem ten zestaw głównie dlatego że ma taki, a nie inny kontener :LOL:

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Dziś model, który gości w mojej gablocie już od wielu lat, jest "samotny", ale nie umiem się go pozbyć, bo za każdym razem gdy sobie pomyślę, że gruz i trzeba by go sprzedać, to spoglądam na naczepę i mi przechodzi :)
AWM jest fajny, pod warunkiem, że jeszcze troszkę zwaloryzowany :D

P1160369.JPG
P1160370.JPG
P1160372.JPG
P1160371.JPG
P1160373.JPG

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Po waloryzacji jest super , zresztą ten pędzelek z jednym włosem cuda potrafi (y), i super poprzedni9 model volvo z tym kontenerem firaną (y)(y)(y).

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Jestem na etapie opracowywania nowych metod "detailingu", ale to wymaga długich poszukiwań i mozolnych testów, ćśśśsiiii ;) Choć od razu też zaznaczam, że w wielu przypadkach mój autorski patent z pędzelkiem jest nie do zastąpienia :)

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Właśnie w tym modelu urzeka mnie całościowe jego zestawienie - większość AWMów z 1 osiówkami to jakieś większe kabiny, albo zupełnie małe.
Tutaj mamy rzadko spotykaną MPI niską a długą + jeszcze ta naczepa. Swoją drogą idealnie wpisuje się to w model niemieckiej dystrybucji lokalnej, choć dziś już raczej większość z kabinami dziennymi.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Gruz bo gruz, malowanie niczym się tak naprawdę nie wyróżnia, dla przeciętnego laika nic specjalnego. Dopiero dzisiaj jednak skojarzyłem, że od nas z firmy wysyłają na eksport trochę towaru do nich, jakaś niemiecka sieć sklepów, a nowsze auta kojarzę z tamtejszych dróg. Wracając do samego modelu, to naczepa go ratuje, ewenement na tą skalę, z resztą jakby co to jest kilka ciekawszych konfiguracji i malowań z nią, np. Volvo FM Mandersloot. ;)

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Dziękuję za Wasze opinie.
Dziś coś specjalnego, zarówno dla mnie jak i pewnie dla większości polskich kolekcjonerów - warto mieć go w kolekcji - dlaczego- oglądajcie :)
Nie obyło się bez mojej ingerencji w szczegóły (tył zabudowy, zderzak tylni oraz obrysówki na kabinie i napis na agregacie), choć nad lusterkami nadal się waham :D

Mercedes-Benz Atego MPII - NAGEL POLSKA Herpa Exclusive Series - 500szt.
P1160361.JPG
P1160362.JPG
P1160363.JPG

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
No gratulacje, na temat tego modelu chyba wiele rozpisywać się nie trzeba, po prostu to jeden z tych, które trzeba mieć. Podziwiam za cierpliwość do tych drobnych detali.

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Model ciekawy, barwy Nagla myślę każdemu znane są już z naszych dróg.
Fajnie dopracowany tył... jednak ciekawi mnie ile wspólnego ma z realem tak blisko kabiny zamieszczony agregat.