• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Wojtka

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Tak, ale agregat ma jeszcze trochę "zapasu" u góry, więc jakby znaleźć nowszej generacji, mniejszy, to już dużo bardziej przypominało by to 1:1 :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.197 387 20
Bardzo fajne te ostatnio pokazane przez Ciebie modele. Trudno wybrać faworyta, bo wszystkie mi się podobają. Ale i tak na ogromne wyróżnienie zasługuje albedowski firankowy kontener. Tak trzymaj. (y).

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Dziękuję :)

Jako, że już wjechałem z polonikiem, to pozostaniemy w tym klimacie przez najbliższe prezentacje.
Dziś model, którego nie trzeba nikomu przedstawiać, kiedyś trzeba było za niego słono zapłacić, dziś udaje się go "wyrwać" za śmieszne ceny, to udało się także mi.
Na pewno dołączy do niego kiedyś "młodszy brat", ale to śpiewka przyszłości.
Mistrzem prezentacji tego modelu pozostanie Michał M., więc nawet nie próbowałem mojego modelu waloryzować - dostał jedynie lustra i światła - na razie tak będzie, gdy zbliżę się umiejętnościami do poziomu Michała, wtedy pomyślę nad waloryzacją :D
P1160394.JPG

P1160395.JPG
P1160396.JPG

Pozdrawiam :)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.506 109 2
Tyle razy już widziałem ten model na naszym forum , do tego mój w gablocie a zawsze budzi mój zachwyt.
Gratuluję nabytku i poluj na następne dwa Rosnery :)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Odnoście Atego - to przede wszystkim model to Atego o mocy zaledwie 150 KM o DMC ok 8 ton przeznaczony do lekkiej miejskiej dystrybucji a na zdjęciu powyżej jest już większy o wyższej DMC (chyba 13 ton). :)

SK to już klasyka i coraz bardziej ceniony polonik. Szczególnie po takiej waloryzacji. :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.197 387 20
Świetny jest ten SK-acz w barwach Rosnera. Dobrze, że tai już u mnie garażuje, bo byłaby zazdrość. Gratuluję zakupu. (y)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.506 109 2
Odnoście Atego - to przede wszystkim model to Atego o mocy zaledwie 150 KM o DMC ok 8 ton przeznaczony do lekkiej miejskiej dystrybucji a na zdjęciu powyżej jest już większy o wyższej DMC (chyba 13 ton). :)

SK to już klasyka i coraz bardziej ceniony polonik. Szczególnie po takiej waloryzacji. :)
Tak przy okazji pytanie nie na temat Co z konkursem ?????????

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Dyrdek - nie znalazłem w necie 815 więc dla podglądu wrzuciłem 13tkę.

Nadal jedziemy w polskich barwach.

Lata temu (co widać po zdjęciach) kupiłem AXORa, niedawno dołączył Actros - nie miałem go w planach, ale stwierdziłem, że niedługo "znikną", więc nabyłem i jego - prezentacja jutro :)

Dziś:
Mercedes Axor - K.POLAK Warszawa - Herpa 1500szt.

P1020598.JPG

P1020602.JPG

P1020600.JPG

P1020601.JPG

Model to fikcja, bo nie przypominam sobie, by u POLAKa jeździły Axory drugiej generacji, ale Herpa "dała co miała" więc mamy taki oto, prosty ale całkowicie polski model - więc nigdy nie żałowałem jego zakupu - po zrobieniu kilku detali godnie prezentuje się w gablocie.
Pozdrawiam,

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Do SK Rosnera jestem średnio przekonany, ale polonik, więc zawsze na topie. Axora Polaka też posiadam już długo, nabytego na jakiejś promocji w keay, za śmieszne pieniądze. Choć nie jest to model do końca zgodny z prawdą, bo Polak posiadał Axora pierwszej generacji, to też warty posiadania, tym bardziej że firma jest już historią. Na marmurka jakoś nie mogę się pozbierać, choć co jakiś czas wypływa gdzieś na jakichś okazjach.

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
MarCIN miał/ma Marmurka za 115zł, więc sądzę, że okazja, bo cena fabryczna w marcu 2006 roku kiedy wyszedł wynosiła 50Euro!!!

Ja się długo na niego zbierałem, ale w końcu do mnie trafił.
Herpa świetnie go odwzorowała, ma w zasadzie wszystko zgodne z oryginałem.
Jednej rzeczy natomiast nie mogę im darować - na obu ścianach naczepy znajdowały się w oryginale polskie flagi..., nie szukam podtekstów rasistowskich, ale bardzo to Herpa spaprała- niesmak.

Oryginał:

(c) Scandi

Mercedes Actros MP2 - K. Polak Warszawa - Herpa 1800szt.
P1160390.JPG
P1160391.JPG
P1160392.JPG
P1160393.JPG

Reakcje
11.627 67 1
Oba modele od Polaka świetnie się prezentują i cały czas w mojej kolejce do kupienia ich . Zawsze trafi się coś fajniejszego . Pierwszy pomimo że fikcyjny to bardzo fajnie odwzorowuje barwy firmy jakie były na większości zestawów . Co do "marmurka" to jak i 1:1 tak i w pomniejszeniu kapitalnie się prezentują . Oryginał piękne ma te wymalowane felgi w naczepie .

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Ja się przekonywałem od 2007 roku, więc w końcu chyba każdy się przekona.
Miałem nie kupować pisanek, bo zwyczajnie mnie nie podniecają, ale zobaczyłem go na aukcjach, odpaliłem foty 1:1 i już wiedziałem, że jednak musi do mnie trafić :)