• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Wojtka

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Coś tam sobie sprawiłem od gwiazdora. Domknąłem podkolekcję- mam teraz wszystkie modele jakie Hepra wypuściła w tych barwach - niedługo prezentacja.
Ten prezent wygląda jakby z RPA przyjechał ;)
P1160426.JPG

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Obiecana prezentacja tego co mi gwiazdor wrzucił przez komin ;)

Mercedes Actros MP3 - Heik Spdition
Herpa Exclusive Series 1250szt.
images.jpg

P1160427.JPG
P1160428.JPG
P1160429.JPG
P1160430.JPG
P1160433.JPG

Dalszy ciąg prezentacji po południu :)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Nooo a niewiele brakowało i bym Ci go buchnął sprzed nosa. :D Cóż, wtedy trochę nadwyrężyłem fundusze i ostatecznie się nie zdecydowałem, ale ten Actros dalej jest gdzieś tam na mojej liście zakupów. Konfiguracja zestawu sprawia, że ten model jest wyjątkowy, bo gdyby zamiast kontenera była zwykła zabudowa, to już nie zwracałby takiej uwagi, pomimo fajnego malowania.

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Ja te barwy ukochałem sobie przez ten model.
P1160437.JPG

P1160438.JPG
P1160440.JPG
P1160439.JPG

Był to mój pierwszy model jaki sobie kupiłem, zresztą też przez jego konfigurację. Historia zatoczyła koło w tym miesiącu z racji zakupu MP3 :)

Potem dokupiłem "klasycznego" Heika - niestety w dość słabym stanie, więc też go trochę "odratowałem".
P1160434.JPG
P1160435.JPG

Jeszcze tylko prezentacja całej trójcy ;)

Reakcje
11.621 67 1
Oba zestawy bardzo fajnie dopieszczone jak to u Ciebie bywa i oba mają układ osi który mi bardzo się podoba . W pierwszym zestawie bardzo fajnie zwaloryzowane kontenery . Ciekawi mnie tylko czy takie zestawy naprawdę jeździły bo 20 na samochodzie i 40 na przyczepie to podchodzi pod skandynawski układ :D

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Jeździły na 100%. Czy w Heiku - nie wiem, ale przypuszczam, że tak, bo oni od początku działalności specjalizują się w przewozie kontenerów.
Kiedyś w Europie były dużo mnie restrykcyjne przepisy dot. długości zestawów - tzn. może nie tyle mniej restrykcyjne, co inne, więc można było spotkać takie "wynalazki".

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Pominę barwy, ale dla mnie ciekawym jest właśnie solówka z ramą pod kontenery morskie oraz zwrócę też uwagę na tą przyczepę wzorowana na firankę.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.186 387 20
Kapitalne te zestawy pokazałeś ostatnio. Świetnie wyglądają w takiej konfiguracji. taki układ osi to jest to, co tygryski lubią najbardziej. :podstepny: :)

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Cieszę się, ze modele Wam wpadły w oko :)
Zakończymy prezentacją całej grupki - jak dotychczas wszystkich Heików wypuszczonych przez Herpę:
P1160441.JPG
P1160445.JPG
P1160444.JPG
P1160443.JPG
P1160447.JPG

Jeszcze raz Wszystkiego Dobrego na Święta Bożego Narodzenia - dla Was i dla Waszych rodzin ;)

Pozdrawiam!

Ostatnio edytowane: