• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Kolekcja Wojtka

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Tradycyjnie w grupie siła, a z tych wszystkich najbardziej podoba mi się Man F8. Jeszcze trochę modeli by się znalazło do kompletu.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.640 67 1
Ładnie zwaloryzowałeś te wszystkie modele. Dobrze że Cię podkusiło i zajrzałeś na tą stronę bo zaślepiony PEKAES-em byś całkiem unikatowe modele poprzerabiał :LOL:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.225 387 20
Fajnie wygląda taka grupowa fotka. Dobrze, że podmalowałeś parę elementów, dodaje to realizmu modelom.

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Dziś jedne z moich ulubionych modeli - ciągnik low-deck Mercedes SK '94 Eurocab z Albedo oraz solo Mercedes SK '94 z Herpy, w bardzo przyjemnych barwach firmy Wepler+Plappert zajmującej się transportem objętościowym - stąd konfiguracje obu pojazdów.

P1160220.JPG

Albedo już po mojej waloryzacji, Herpa - tylko z detalami - chyba zostanie czysty.
Do kolekcji brakuje mi MP4 z Herpy wydanego niedawno oraz kilku NG w starym malowaniu - kiedyś myślę, będę miał wszystkie w gablocie :)

Zapraszam:
P1160213.JPG

P1160214.JPG

P1160215.JPG
P1160216.JPG

P1160221.JPG

P1160222.JPG

P1160219.JPG

Miłego popołudnia ;)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
SK z firaną bezapelacyjnie wygrywa. Już samo wykonanie tej firany jest świetne, a przybrudzenie dodało jej jeszcze więcej realizmu. No ten MP4 wyglądałby z nimi genialnie, bo malowanie przez lata się właściwie nie zmieniło.
301640.jpg

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.225 387 20
Obydwa ciekawe ale albedoski zdecydowanie lepiej zrobiony, a Twoja waloryzacja i podmalowane szczegóły robią z niego niezłego rodzynka w kolekcji.

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Fajnie, że Albedo kombinowało z pofalowaniem plandeki jednak dla mnie ta wygląda jakby była nie napięta.
Oba modele maja przyjemne dla oka barwy. (y)

OP
OP
BoBi

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Tak, pisałem o tym w temacie modelarskim, że jakbym z tak zapiętą plandeką wyjechał na drogę to po 10min. bym miał mandat w kieszeni :ROFL:

Miałem być w trasie, a że mi odwołali kursik, no to coś tam pofotografowałem ;)

Dziś dla odmiany coś czystego i zachowanego w prawie fabrycznym stanie (podmieniłem tylną belkę w naczepie na bardziej pasującą).
P1160233.JPG

Model o tyle wyjątkowy że to edycja wypuszczona specjalnie dla przedstawicielstwa marki Mercedes Benz we Włoszech. Nie wiem jak bardzo limitowana to edycja, ale jego przeznaczenie podpowiada, że zapewne między 500 a 1500sztuk.

Mercedes Benz Italia S.p.A.
P1160241.JPG
P1160238.JPG
P1160245.JPG
P1160242.JPG
P1160246.JPG

Miłego wieczoru (y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Ładny, subtelnie zrobiony, wysoka kabina, kominy i ta włoska flaga tworzą niepowtarzalną całość. Z ilością źle trafiłeś, ten wyszedł w ilości 350 sztuk, a drugi idento tylko że z napisami na naczepie 150 sztuk. ;)

184830.jpg

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.225 387 20
Piękny zestaw pokazałeś. Bardzo lubię SK-acze i ten mi się także bardzo podoba. (y)