• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja kolekcja jarekom

OP
OP
jarekom

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
747 2 0
Anhalt - jedna , moim zdaniem, z ładniejszych kolorystycznie spedycji. Model Volvo - Herpa.
W 1930 roku , niejaki August Anhalt w wieku 28 lat postanowił świadczyć usługi transportowe w swoim rodzinnym mieście Karolinenkoog. Po trzech latach z bryczki przesiadł się do Mercedesa Lo2750. Rozszerzył działalność na Niemcy i Polske. Rok później dokupił kolejnego Mercedesa Lo3000.Następnie następnego 3,5 tonowego Mercedesa Lo3750. W 1939 firma podzieliła los innych przewoźników i straciła poprzez konfiskatę swój tabor.Po wojnie Augustowi udało się pozyskać dwa auta :Mercedesa L5000 i Deutz .W 1958 do temu rodzinnego dołączył Horst i firma dostała rozmachu. W dniu dzisiejszym firma wyspecjalizowała się w transporcie chemikaliów , żywności w cysternach oraz nie grzeszy transportem w chłodniach.

14508847011_4288d34c4f_b[1].jpg

IMG_5703.JPG

IMG_5709.JPG

IMG_5723.JPG

IMG_5735.JPG

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Kolejne wypasione nowe Volvo. Malowanie Anhalta dobrze na nim leży, fajnie wyglądają czerwone elementy. No i wielki plus dla Herpy, że dostrzegli patent z logiem na atrapie. Kurde, zakochałem się w tym Volvie... o_O:D

Reakcje
12.868 67 1
Piękne jest to nowe volvo w malowaniu firmy Anhalt . Przeniesie loga na atrapę jak dla mnie bardzo dużo daje temu pojazdowi . Kontener niby trochę biały , aczkolwiek posiada pełne oznakowanie . Ja czekam aż hepra pokaże kolejny model w tym malowaniu ale z chłodnią i szkoda że premiumki nie wypuścili bo tez ich prę było .

OP
OP
jarekom

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
747 2 0
Kolejne Volvo reprezentujące szwajcarską firmę Galliker. Firma wozi żywność, kwiaty i samochody.
Podobnie jak w poprzednim modelu znaczek Volvo przeniesiono na atrapę. To dobry kierunek i miejmy nadzieje , że będzie można kupić taki grill osobno.

IMG_5741.JPG

IMG_5747.JPG

IMG_5759.JPG

IMG_5765.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.235 391 20
Kolejny piękny model. Chwilkę mnie nie było, a tu taki wysyp modeli, no i nowa dioramka. Pięknie się na niej prezentują Twoje zestawy. Trudno wybrać najlepszego, bo wszystkie ciekawe. (y)

Reakcje
12.868 67 1
Kapitalny model , a na Twojej prezentacji zyskał jeszcze więcej uroku . Chyba również znajdzie się u mnie , zresztą w malowaniu tej spedycji wyszło dość sporo ciekawych modeli .

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Genialny zabieg w oryginale, przeniesiony do H0 miażdży - logo na masce. W Anhalcie robi tym większe wrażenie, że na podszybiu napis jak w oryginale.
Wielki + za ten szczegół w "seryjniakach", Herpie coś wyszło, szok :D

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Pierwsze wrażenie super, potem ukazał mi się tył naczepy i tu zadałem sobie pytanie: "czy to żart?". W modelu za takie pieniądze nie powinno mieć miejsca coś takiego, no kurczę...

Reakcje
12.868 67 1
Bardzo fajna jest ta scania . Sam się nad nią zastawiałem , ale zaraz bym chciał drugą do kompletu :D Bardzo fajnie się ten zestaw bokiem prezentuje z uwagi na dość dużą ilość namalowanych obrysów na chłodni .