• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolejowe klimaty...

Reakcje
3.609 30 0
À propos, to drzewo rośnie w lesie. Materiał pozyskany w wyniku ścięcia drzewa, to drewno. Tak że przewozi się drewno, wagonami pełnymi drewna, nie drzewa.
Wiem, wiem, już poprawione :LOL:

Te drewno jakoś nie mogło mi przejść przez klawiaturę, czułem się trochę tak, jakbym miał pisać o zwłokach :), czymś martwym (no wiem, ścięte drzewo jest już martwe, zaraz ktoś napisze), a chciałem, w nawiązaniu do cytatu, który napisałem (z filmu "Dzień Świra") jakoś tak "ożywić" owe pnie i drewniane bele jadące na wagonach...

Tak czy siak, poprawność językową trzeba zachować, też tak uważam... trochę mnie poniosło. Muszę się zebrać w sobie... nie ma miejsca na sentymenty i "ekologiczne fanaberie". Wpis poprawiony.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.634 381 7
A cytując klasyka i mistrza gatunku "Się ścina, się rżnie, jest deska, jest sęk ... Deska drzewniana, w środku sęk. Kto ma drzewo, Lutman?" :D
Za poprawnością określeń też jestem - żeby nie było niejasności...

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.200 508 29
Tia jasne, bajerować to możesz "młodzież".

Leży taki u mnie w szafce, sprawny, i nie ma 12 Megapixeli tylko "kartę pamięci" na 36zdjęć :D

:p
Ja mam trzy, swego czasu jeździłem z wszystkimi, jeden miał podstawowy obiektyw, drugi miał "zoom" kupiony od "ruskich" na giełdzie samochodowej 130, a w trzecim była czarno-czarna klisza, jak się umiejętnie instalowało "kartę pamięci" to była na 39 zdjęć.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.289 504 30
A ja miałem Zenita i Practikę, w jednym czarno-biały negatyw, w drugim kolorowe slajdy. Oba aparaty przykręcone do wspólnej szyny, dzięki czemu celowało się jednym, a zdjęcia się robiło obydwoma na raz. To były czasy... ;)

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.725 37 4
A ja miałem Zenita i Practikę, w jednym czarno-biały negatyw, w drugim kolorowe slajdy. Oba aparaty przykręcone do wspólnej szyny, dzięki czemu celowało się jednym, a zdjęcia się robiło obydwoma na raz. To były czasy... ;)
@Andrzej Harassek ja mam Zenita do teraz, w sumie nie wiem jakie szkło na nim jest, ale jak będzie trzeba to wyjmiemy z niego kliszę nigdy nie wywołaną z 2005 i można działać :) Przyznam, że sporo zdjęć wcześniej zrobił, ale akurat w Klewkach, Wojskowy Dom Wypoczynkowy, a niestety nie w okolicach interesującego nas tematu :)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.289 504 30
jak będzie trzeba to wyjmiemy z niego kliszę nigdy nie wywołaną z 2005
To może warto wywołać ten film z 2005 roku? ;) Nawet, jeżeli nie ma na nim interesujących nas tematów (zresztą w 2005 to już chyba było na to za późno).

Zenita już nie mam, ale Practica leży w szafie do dziś (ale bez filmu w środku). Potem były jeszcze dwa Pentaxy i Canon, nim przeszedłem na cyfrę...

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.725 37 4
Ale akurat ten film to z moją byłą już sympatią, więc sentymentalny tylko, niestety nie sądzę, aby tam były fotki z Mierzei Wiślanej, ale tej kolejowej. A akurat wtedy, to był Jantar chyba? Pamiętam, że jakieś fotki na stacji robiłem, szukałem ciekawych miejsc na stacji, ale gdzie te fotki są to nie mam pojęcia. W sumie miałem chyba wtedy tez pierwszy Canon swój ale wiem jedno, że film w Zenicie wciąż w nim jest :)

hamulcowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.084 26 1
Chciałem powrócić do korzeni i zacząłem zabawę z dwuobiektywową lustrzanka na klatki 6x6, ale słabo mi szło. Mam Olimpusa e-pl, ale stosuję w nim często obiektyw z Zenita,- oczywiście z adapterem gwint/bagnet. . Ostrość i przysłonę trzeba ustawiać ręcznie, ale bardzo fajne zdjęcia wychodzą.