Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
SM42-1121 27.05.2021
Stonka PKP Cargo wyciąga długi skład próżnych węglarek z terenu ciepłowni Kawęczyn, które później odstawi na jeden z torów stacji Warszawa Rembertów.
Jeziorna 31.05.2021
SM42-732 i TEM2-193 z kieleckiej firmy Transkol wraz ze składem szutrówek pokonują ostatnie metry swojej trasy. Przywieziony tłuczeń posłuży do remontu bocznicy elektrociepłowni Siekierki.
Czy mam rozumieć, że w tym miejscu nikt nie ściga za łażenie między torami i robienie zdjęć?
Niedawno analizowałem mapę i wychodzi mi na to, że aby tam dojechać samochodem należy skręcić z Wolskiej w Sowińskiego a następnie minąć tereny wytwórni betonu? Albo od strony ulicy Noteckiej i Kraszewskiego. Czy to się zgadza? Jakoś innej drogi dojazdu nie udało mi się wypatrzyć.
Zgadza się i droga jest normalnie przejezdna w google maps i nikt nikogo nie karze chyba że ktoś wejdzie na czynne torowisko. Mimo że stacja rozrządowa jest zlikwidowana istnieje w pobliżu posterunek SOK
Cześć,
bardzo proszę. Mam nadzieje, że takie namiary wystarczą w odszyfrowaniu miejsca. Póki nie będziesz „chodził po taborze”, nikt Cię nie pogoni.
Zobacz załącznik 789384
tak wrzucilem bo to problem warszawskiego węzła. A i tak coś robią. Pamiętam jak umierało PKP to dobre kilka lat wszystkie EN57 były całe wymalowane i to nawet te co ledwo ZNTK opuściły. Jedyne to konsekwencji i egzekucja strat pomoże
Szukałem czego innego, a znalazłem co innego na dysku...
10.2007, zdjęcie zrobione w trakcie jazdy równoległej z 14WE ( były wtedy inne czasy w firmie, więc...)...
Jadąc po linii nr 447 na odcinku Piastów - Warszawa Ursus ( o Warszawa Ursus Niedzwiadek nikt jeszcze realnie nie myślał wtedy) udało się uchwycić na linii nr 1 parę Edyt ( ED 74 001 i ED 74 "NN") przejeżdżających przez posterunek "Józefinów" ( był to odrębny posterunek, obecnie włączony w obręb stacji Pruszków).
...
...
...