• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
a także w relacji Wschodnia - Grochów, odjeżdżający w godz. popołudniowych ze Wschodniej o godz. 18.30 a w godz. porannych najprawdopodobniej około 6.30.
,,Ci'' z Grochowa to i tak mieli masę pociągów zjeżdżających na postój . Natomiast ten na Antoninów kursował o 8 i 20 zatrzymywał się przy posterunku Podskarbińska ,następnie przejazd kolejowy Dudziarska /wiatraczna potem Antoninów i analogicznie powrót

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.878 79 12
Maniek, przepraszam, że dopiero teraz ale...
Ad. rozjazd koło "MorsPol'u" na linii nr 20...
Ciekawe informacje z praskiej strony :D ,w najbliższym czasie postaram się pofocić zjazd do dawnej chłodni ,,Morspolu'' w okolicy przystanku Warszawa Koło......
Tym bardziej że zaczeła się wymiana sygnalizatorów i kabli sbl. na szlaku wwa wola -warszawa Gdańska więc to już ostanie chwile przed wymianą nawierzchni i likwidacją od lat nie używanego rozjazdu
Czyli od 2011 tego rozjazdu już niema...

Odnośnie pociągów służbowych...

Wwa Zachodnia - Odolany - Wwa Zachodnia czyli tzw "Klasa" ...
Kiedyś trzy pary pociągów, w ostatnich latach kursowania ograniczono do dwóch par, głównie z tego co starsi stażem koledzy wspominali godziny dopasowane głównie pod biuro... Można w sumie stwierdzić, iż z Zachodniej startował z "peronu 7 1/2 (7 i pół)"

Wwa Wschodnia - Antoninów- Wwa Wschodnia...
Tego nawet nie miałem zielonego pojęcia..., dzięki za tę ciekawostkę ( zestawienie składu):D:D:D

Wwa Wschodnia - Grochów - Wwa Wschodnia...
Z reguły zjazdy / wyjazdy pociągów kończące/ zaczynające na Wschodniej- obecnie składy KM, ew IC.
KM: po zjeździe z linii 448 na "Podskarbińskiej" pierwszy przystanek był na tzw "eSach" na wysokości Przybycia, drugi gdzieś pomiędzy Przybyciem a Odejściem a ostatni już na torach postojowych KM

Tą ostatnią relację jeśli się gdzieś pomyliłem w nazewnictwie lub lokalizacji mógłby skorygować Prezes TS:)

A co do rejonów grochowskich...
Olszynka Grochowska... 5:43...
IMG_20170312_054620[1].jpg
...
IMG_20170312_054630[1].jpg
(z perspektywy pasażera...)

Pozdrawiam z MMz:)

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.590 73 0
Kiedyś trzy pary pociągów,
Kiedyś to w relacji Warszawa Zach. - Odolany - Warszawa Zach. było jedenaście par pociągów i jeden w relacji Zachodnia - Czyste - Zachodnia, czyli razem tuzin.

Z reguły zjazdy / wyjazdy pociągów kończące/ zaczynające na Wschodniej- obecnie składy KM, ew IC.
KM: po zjeździe z linii 448 na "Podskarbińskiej" pierwszy przystanek był na tzw "eSach" na wysokości Przybycia, drugi gdzieś pomiędzy Przybyciem a Odejściem a ostatni już na torach postojowych KM
Proszę nie mylić zjazdów bądź wyjazdów jednostek do i z Grochowa z typowym służbowym pociągiem przeznaczonym do przewozu pracowników, w/g rozkładu, który podałem w poście poprzednim. Ten pociąg, o który mi chodzi był zestawiony z praskiej SM42 i jednego wagonu drugiej klasy. I to nie były żadne "bonanzy" tylko wagony z przedziałami.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Maniek, przepraszam, że dopiero teraz ale...
Ad. rozjazd koło "MorsPol'u" na linii nr 20...

Czyli od 2011 tego rozjazdu już niema...

Kiedyś trzy pary pociągów, w ostatnich latach kursowania ograniczono do dwóch par, głównie z tego co starsi stażem koledzy wspominali godziny dopasowane głównie pod biuro... Można w sumie stwierdzić, iż z Zachodniej startował z "peronu 7 1/2 (7 i pół)"

Wwa Wschodnia - Antoninów- Wwa Wschodnia...
Tego nawet nie miałem zielonego pojęcia..., dzięki za tę ciekawostkę ( zestawienie składu):D:D:D

Tą ostatnią relację jeśli się gdzieś pomyliłem w nazewnictwie lub lokalizacji mógłby skorygować Prezes TS:)

A co do rejonów grochowskich...
Olszynka Grochowska... 5:43...
Zobacz załącznik 462336 ...
Zobacz załącznik 462337 (z perspektywy pasażera...)

Tym do Antoninowa jeździłem ramach praktyk w latach 1995-97 i pare razy jako kolejarz później skończył swoją historię bodaj W 1999 -2000

tulip

Aktywny użytkownik
Reakcje
194 1 0
Proszę nie mylić zjazdów bądź wyjazdów jednostek do i z Grochowa z typowym służbowym pociągiem przeznaczonym do przewozu pracowników, w/g rozkładu, który podałem w poście poprzednim. Ten pociąg, o który mi chodzi był zestawiony z praskiej SM42 i jednego wagonu drugiej klasy. I to nie były żadne "bonanzy" tylko wagony z przedziałami.
Czasem były dwie SM42.

SM42x2_19-05-99.jpg

http://rail.phototrans.eu/13,1241,0,_.html

p11c

Znany użytkownik
Reakcje
13 0 0
Wszystkim miłośnikom Warszawy i kolejki EKD polecam albumy ze zdjęciami Zofii Chołmętowkiej.
[DOUBLEPOST=1489734064][/DOUBLEPOST]TO JEDNO Z NICH
[DOUBLEPOST=1489734498,1489733985][/DOUBLEPOST]I JESZCZE JEDNO

Załączniki

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.878 79 12
Zdjęcia z wczorajszego poranka oraz z przedwczoraj...

...przedwczoraj - Legionowo...
IMG_20170314_082813[1].jpg
Flirt3 do Olsztyna...

IMG_20170314_114344[1].jpg

Pendolino do Gdyni...

IMG_20170314_114601[1].jpg
Elf do Modlina ( zdradza go ten mały samolocik na czole:gwizd:...:D)

Wwa Gdańska...

IMG_20170314_142118[1].jpg

Służbowy pewnie na jakieś RE90...oczywiście Traxx +Twindex'y

Warszawa Wschodnia...wczoraj...

IMG_20170316_072446[1].jpg
Wien Hauptbanhof - Warszawa Wschodnia... Husarz jako gwiazda w reklamie...

IMG_20170316_074649[1].jpg

45WE x2 ze Skierniewic (?) na obrocie w peronie...

IMG_20170316_080000[1].jpg
Przyśpieszony z Radomia ciągnięty Gamą..., ale bez cabcar'a...