• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.474 58 3
https://www.facebook.com/Afmks/phot...778010817727/1428047667257418/?type=3&theater
Cytat ze strony:
EN80-16

Elektryczny wagon silnikowy EN 80 - 16 / English Electric Co. Ltd - Wielka Brytania 1927 / (zabytkowy wagon EKD; obecnie Warszawska Kolej Dojazdowa). / fot. Henryk Magoń

Datowanie przedmiotu: 1990 - 2000
Stan eksponatu: Bardzo dobry
Wysokość: 105 mm
Szerokość: 151 mm
Autor: fot. Henryk Magoń
Wydawca: PKP Zakład Eksploatacji Linii WKD Grodzisk Mazowiecki, Klub Miłośników EKD
Wydawnictwo: AGENCJA WYDAWNICZA "HEMAG" PODGÓRZYN

(Ze szczególną dedykacją dla Pana Wiesława Sitkiewicza)

EN 80 - 16  English Electric Co. Ltd - Wielka Brytania 1927.jpg

Prezes TS

Expert
Ekspert
Reakcje
1.062 25 2
Wczoraj, ok. godz. 20-tej, widziałem na stacji Mińsk Mazowiecki jak biała SM42 ciągnęła dwa składy EZT przeznaczone dla Kolei Holenderskich NS. Były to Flirty zmontowane w Siedlcach w zakładzie Stadler.
Po kilku minutach od strony Siedlec zjechały po próbie też dwie EZT dla Kolei Dolnoiśląskich. Te były 14WE ex SKM Warszawa.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.866 79 12
Prawdę napisawszy, rozbiórka trwa od kilku dni... i jakoś nie miałem kiedy tego wrzucić a później wypadło mi z głowy:oops:...
IMG_20170302_141556.jpg

...2-3-2017, zaczęto od zdjęcia azbestowych płyt...

Pozdrawiam z MMz:)

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Kanał rewizyjny . Dawniej po przybyciu na Grochów ,elektrowóz ustępował miejsce Sm42 z Pragi ......potem tor oczystkowy następnie ten kanał ...... za przejazdem (posterunek GR2 )przetok przez myjnie . Potem po wianku posterunek GRC -otwarty z myślą już o budowanej hali ale jeszcze na urządzeniach przekaźnikowych 1995-96 do GR5 i na tory wyjazdowe bądź rezerwy. Na fotce owa hala obcięta ale widok na złom oraz bocznice poczty i WARSU jest

Załączniki