...a poza tym...
Czy w którymś z wpisów napiąłem iż to foto jest moje? Jak bym pamiętał skąd jakie foto jest to bym napisał.
Jak ktoś wkleja foto i nic nie zapodaje informacji o autorze, czy żadnego linka do źródła - to przynajmniej ja uważam, że to jest zdjęcie tego, kto je wkleja na forum. A jak się wie, że to nie moje i wkleja się takie zdjęcie sugerując że moje:
Niestety. Nie miałem już okazji powtórzyć tego ujęcia. Jest wiec to co jest...
to już jest walenie poniżej pasa, bo tak naprawdę nie powinno się wówczas wklejać wcale.
Na forum jest multum zdjęć, których to osoby nie robiły, a nie podały żadnej informacji skąd zdjęcie jest I też nie podają się za autora.
Gdyby tak było to też nie w porządku. A z drugiej strony skąd wiesz, że nie robiły? Trzeba mieć dowody.
A jak już tak o tym mowa, to zapodam ci kolego Pantograf epizod z własnego żywota...
Ja napisze tak. Kiedyś mając 20 lat też byłem młody i głupi. Też wówczas zdarzyło mi się na forum (nie wiem, czy nie forum martela) wkleić odruchowo - bez pojęcia o jakichkolwiek konsekwencjach - zdjęcie jakiegoś modelu wózka wagonu z czyjejś aukcji allegro nie podając skąd je mam, bo akurat o taki wózek chodziło w temacie, który poruszano - jak napisałem, nie podałem ani skąd je mam, ani czyje to zdjęcie (wiedziałem, że nie moje). W domyśle wszyscy myśleli, że moje. Tak się zdarzyło, że jak na złość ten, który aukcję wystawił był użytkownikiem na forum (pamiętam do dzisiaj jego NICK
) i zażądał ode mnie publicznych przeprosin na forum..... tak tak panowie.... Ciśnienie mi skoczyło, ale zrobiłem to bo bałem się, że jak tego nie zrobię to 'coś' może dalej z tego wyniknąć. To było dla mnie jak kopniak w ten mój kaczy dziób, że się pierze posypało. Ale mnie nauczyło - że
czyjegoś nie tykam. Od tamtej pory jak mantrę we łbie mam, że jak wklejam foto to zawsze podaje przynajmniej linka, skąd ono jest. A z aukcji to już wogóle nie wklejam.
Tak więc Pantograf - przyznaj się że dałeś ciała, przeproś (tym bardziej, że autor fotek się ujawnił), a nie w zaparte ciągniesz temat w kierunku mglisto, dennym.... bo "inni też tak robią"....
Tyle w temacie ode mnie.