• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej w Poznaniu i okolicach

dariuszz94

Znany użytkownik
Reakcje
113 4 0
zrobić zdjęcie godne galerii
Rozumiem że to nie jest super galeria, jednak wstawiając choćby nieostre zdjęcia zajmujemy miejsce na serwerze, które w końcu kiedyś się skończy. Szanujmy to miejsce bo ono też kosztuje, a zapychając miejsce byle czym umniejszamy go dla zdjęć faktycznie godnych uwagi. A żeby zdjęcie było ostre niewiele trzeba, szczególnie w dobie dzisiejszej fotografii cyfrowej - nawet nie minuta i ujęcie można powtórzyć. Wystarczy odrobina chęci.

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.019 63 25
Rozumiem że to nie jest super galeria, jednak wstawiając choćby nieostre zdjęcia zajmujemy miejsce na serwerze, które w końcu kiedyś się skończy. Szanujmy to miejsce bo ono też kosztuje, a zapychając miejsce byle czym umniejszamy go dla zdjęć faktycznie godnych uwagi. A żeby zdjęcie było ostre niewiele trzeba, szczególnie w dobie dzisiejszej fotografii cyfrowej - nawet nie minuta i ujęcie można powtórzyć. Wystarczy odrobina chęci.
Powtórzę się choć tego nie lubię. Zdjęcie zrobione na biegu, informacyjnie. Widzę że kolega nie rozumie tego że nie miałem czasu (tej minuty) aby wykasować czy poprawić. Ave

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.019 63 25
W dniu 1.09 br. Została zerwana sieć trakcyjna w okolicy p.o. Poznań Dębina. W związku z tym w nocy można było spotkać takie "rodzynki" na Głównym.
20170902_002851.jpg

20170902_011400.jpg

20170902_022415.jpg

20170902_022613.jpg

20170902_040906.jpg

20170902_041239_8_bestshot.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.855 525 30
Mnie z kolei zainteresował elektrowóz po lewej stronie. Wydaje mi się, że to EU05, ale dziwi mnie malowanie: cały ciemny z jasnym paskiem na środku. O ile wiem, to wszystkie EU05 przyszły z fabryki już w nowym malowaniu, seledynowo-zielonym. A może to jeszcze nie przemalowany EU04? Ale zdjęcie chyba nie jest aż tak stare, sądząc po samochodach A może mnie się coś wydaje...

A pierwszy pociąg to chyba Ost-West, z francuskim wagonem bagażowym. Przydałby się lepszy skan tej fotki.

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.019 63 25
Z ciekawości sprawdziłem. 215str. Autor zdjęcia nieznany.

Zawsze kiedy przeglądam album widzę zdjęcia lub szczegóły na nich jakich wcześniej nie dostrzegłem (y)

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.019 63 25
Dla ciekawości... Dziś w planie 77208 (Poznań- Wolsztyn) jedzie Pt47-65 z 2x Bh w barwach pomorskich (st. Chojnice). Skład iscie w sam raz dla purystów i dla fociarzy/mikoli :ROFL::ROFL::ROFL: Foty nie robiłem bo aż zal mi było wyciągać aparat... Kto jeszcze powie ze coś z czymś "nie może" być zestawione :devil: