Witam
Jestem wiceprezesem Warszawskiego Klubu Modelarzy Kolejowych. Czytam różne Fora ale z reguły omijam działy budowy makiet, modułów itp. Interesuje mnie bardziej budowa modeli. Na ten wątek „wpadłem” dopiero 26.03 przez przypadek, szukając innej informacji w Google.
Bardzo rzadko piszę na forach ale musze sprostować parę nieścisłości.
... gniazdko w Grodzisku chciał zorganizować ś.p. Andrzej Szymiczek, ale nie zdążył. Reszcie za daleko do Grodziska...
Ś.p. Andrzej Szymiczek widząc problemy Klubu z pomieszczeniem myślał o przygarnięciu go do Grodziska tymczasowo. Klub na stałe w Grodzisku ze względu na dojazdy (czas i koszty) w dłuższej perspektywie nie miał by racji bytu i taka opcja nigdy nie była brana pod uwagę. W Grodzisku jest Klub Miłośników EKD/WKD, którego Andrzej był Prezesem oraz Izba Tradycji EKD/WKD czynna w środy i niedziele.
Hubert zapewniam Cię, że reszta jeździ do Grodziska i bywa tam częściej niż myślisz.
... Siedziba jest pod adresem AB,...
Pod adresem AB jest tylko biuro, natomiast narzędzia, modele, materiały, makiety, segmenty są zgromadzone w innym miejscu. A spotkania odbywają się jeszcze w innym.
ponadto
...Wszak jest WKMK, ale z całym szacunkiem to już raczej historia, takie stowarzyszenie dziadków, bez szans na rozwój, a sprawia to wiek, wiem o czym pisze bo sam już nie młodym i też nie zawsze mi się chce, dlatego nadzieja w młodych....
Każda organizacja się starzeje ale problem jest w tym aby przyszli ludzie młodzi i dalej ją prowadzili. Chcieli działać. Dużo ludzi jest z organizacją tylko wtedy gdy jest ona na „Topie” a gdy ma „dołek” np. w naszym przypadku brak pomieszczenia na modelarnie to ich nie ma. Zresztą sam o tym napisałeś.
...Nam przenosiny pomogły, choć inaczej to wyglądało, mamy nowych kolegów,starszych i całkiem młodych i to nie takich oszołomów co tylko kombinują jak coś podpierdolić z klubu ale prawdziwych "maniaków" i staramy się pracować nad nimi, oczywiście rezultatów nie
spodziewamy się już jutro,ale może kiedyś....
...szkoda że ekipa spod znaku WKMK nie jest bardziej otwarta na nowych ludzi możliwości...
Nie bardzo wiem skąd czerpiesz taką wiedzę. Proponuje nie słuchać co mówi jedna pani drugiej pani. Przypomina mi się sprawa m.in. z filmem "Ksiądz" (chyba taki był tytuł). Naklejki z parowozami z tej wystawy nadal mamy w sprzedaży na giełdzie.
Z jednym czy drugim normalniejszym, sporadyczny...
Podaj proszę definicję normalności.
Organizację tworzą członkowie działający na jej rzecz. Jak członkowie nie zrobią to nikt za nich niczego nie zrobi.
WKMK organizuje w Muzeum Techniki, w PKiN, w każdą trzecią niedzielę miesiąca giełdę modelarską. Najbliższa 21.04. od 10.00 do 13.30 i tam można nas spotkać. Jak ktoś chce nas znaleźć to nie jest to trudne.
Poszukiwania pomieszczenia na modelarnie trwają. Jak napisałem wczesniej Klub ma narzędzia, modele, literaturę, materiały do makiet, makiety w tym segmenty (ale czy to LL czy Fremo to nie wiem), itd.
Nemo gratuluję zostanie dziadkiem ja jestem dopiero ojcem i wożę pociągiem Om klocki (przepraszam
materiały budowlane) na dom Księżniczki.
Uff. Naskrobałem chyba za minione pięc lat.
Pozdrawiam
Bogdan Plandowski
Jak ktoś chciałby pogadać lub spotkać się - e-mail:
bplan@wp.pl