• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

radek_m

Aktywny użytkownik
Reakcje
147 3 0
Reakcje
17 1 1
W tym tempie to za chwile nie będą nadążać z remontami taboru po wypadkach na przejazdach :)
Chyba i tak nie do pobicia jest "rekord" mojego zakładu (PR o. Szczecin) - w ciągu czterech dni na jednej linii (Szczecin - Kołobrzeg) trzy wypadki na przejazdach z winy kierowców powodujące wycofanie uszkodzonych szynobusów SA136 z ruchu (z czego jeden na ponad rok).

KHAB

Użytkownik
Donator forum
Reakcje
139 7 1
Na facebookowej grupie "Co i gdzie jedzie" przeczytać można, że do niecodziennego zdarzenia doszło dziś na CMK, na wysokości Opoczna Płd. EP09-033 i EP09-043 prowadzące pociąg relacji Moskwa - Nicea połamały po jednym odbieraku. Dodatkowo jest informacja, że zerwana sieć wybiła szybę w EP09-004 (TLK Hańcza). Mamy więc trzy "dziewiątki" uszkodzone w jednym miejscu.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.947 121 22
W tym drugim podanym linku, komentarz zawiera nieco nieścisłości niestety.
Bo po pierwsze zatrzymanie w ruchu nie trwało 7 godzin tylko mniej, a po drugie, droga hamowania nie była taka zła, skoro w peron wjechało tylko ponad dwa wagony. Może piszącemu komentarz pociąg pomylił się z pojazdem drogowym na oponach, gdzie odległości hamowania są znacznie mniejsze.

Michał_P, sorry, ale nie wiem co ma Pendolino, WKD, a tym bardziej "rycerze czterech kółek" do samobójczego wypadku w metrze.

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Komentarz był a propos staranowania wukadki przez prowadzącego ciężarówkę.
Niestety pisząc przez telefon nie zauważyłem paru kolejnych komentarzy i wyszło coś wyrwanego z kontekstu.

dariuszz94

Znany użytkownik
Reakcje
113 4 0
http://moje-gniezno.pl/artykuly/czytaj/14871/mezczyzna-zginal-pod-kolami-pociagu.html
Ponadto informacja z profilu fb pl.misc.kolej udostępniona przez Michała Świątka:
Pierzyska tor nr 2 km. 34.800 potrącenie pracownika firmy ZRK-DOM poza przejściami i przejazdami ze skutkiem śmiertelnym. Poc. "Mamry" 16114 prowadzony lok. EP07-480 BZG. Tor 2 Pobiedziska - Pierzyska zamknięty od godz. 16:30 do godz....Prokurator na miejscu o godz.17:40.Część podróżnych przesadzono do poc. PR 57314 o godz.16:53,oraz do poc. 57102 o godz.17:12. Na stacji Poznań Gl podróżni przesiedli się do poc. 84100 odj. 18:41. Poc. 16114 na odcinku Pierzyska - Wrocław Gł kursuje jako PWE, pociąg odjechał z miejsca zdarzenia o godz. ....
Czyżby pierwsza ofiara modernizacji?

dariuszz94

Znany użytkownik
Reakcje
113 4 0

KHAB

Użytkownik
Donator forum
Reakcje
139 7 1
Wczoraj w Poznaniu, dziś w Sosnowcu.
Pociąg relacji Racibórz - Warszawa Wschodnia (EP09-031) potrącił leżącego na torach mężczyznę.
Bardzo dużo ostatnio tego typu wypadków, w zeszłym tygodniu podobny miał miejsce w Mysłowicach. Praktycznie nie ma dnia bez takich doniesień.

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.832 79 12
Prawdę powiedziawszy to sam mając teraz dwie noce też bym trzepnął trzy razy bezmózgich ludków...
Pierwszy raz- mijanka ze składem towarowym (węglarki ) na przejeździe i gnojki na rowerach od razu ruszają jak towar przejechał... Rp1 ich powstrzymało od dalszej jazdy na moje szczęście...

Drugi raz wczoraj...
- ruszam z peronu, szlabany zamknięte i coś mi nie gra - widzę debila z telefonem który ominął szlabany.
Dodam, że w tym miejscu ww debil był przysłonięty budą dróżnika. Rp1... i zatrzymał się ze trzy metry od toru zdziwiony że pociąg jedzie i jakim prawem go nie przepuszcza...

-ledwo ludzie wysiedli i dalej z peronu na skróty po międzytorzu zamiast wyznaczonym przejściem... i znów Rp1...
Przez przejazd przeciągnąłem się ledwo jadąc by ich przyblokować, ponieważ z przeciwka już nadjeżdżał kolejny skład.
On by ich trafił na bank...nieświadomych tego, że "szlaban na przejeździe opuszczony = pociąg jedzie"...

Kurde, zaczynam się przyzwyczajać do wizji niczym z "Idiokracji"...

Pozdrawiam z MMz:)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84