• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.849 79 12
Cóż, gość miał więcej szczęścia niż rozumu...
A w EZT podgięty lemiesz, zerwana linka od Haslera... tyle co nic. I ostatnia rewizja 29.02.2012 w ZNTK MM:gwizd::gwizd::gwizd::D

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.877 525 30
Chyba Kolega Paweł trochę przesadza. W tytule notatki nie jest napisane, że to było na Dworcu Centralnym (to jest tylko w adresie internetowym) - chyba, że zostało to później zmienione. W tekście jest wyraźnie podane, że po wyjeździe z tunelu pod Dworcem Centralnym. Nigdzie też nie ma mowy o pociągu, który miałby potrącić kogoś stojącego obok torów, przeciwnie, mówi się o tym, że nie wiadomo, dlaczego kobieta znalazła się na torach. Nie widzę w tej notatce żadnej manipulacji.

Lipaa

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Czy ktoś z forumowiczòw jest w posiadaniu dokładnych informacji a może i zdjęć na temat katastrofy kolejowej z okolic Gubina z roku 1969? Doszło wòwczas do czołowego zderzenia pociągu towarowego i osobowego na linii jednotorowej, zginęło 4 osoby, kilka zostało rannych.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 508 29
Chyba Kolega Paweł trochę przesadza. W tytule notatki nie jest napisane, że to było na Dworcu Centralnym (to jest tylko w adresie internetowym) - chyba, że zostało to później zmienione. W tekście jest wyraźnie podane, że po wyjeździe z tunelu pod Dworcem Centralnym. Nigdzie też nie ma mowy o pociągu, który miałby potrącić kogoś stojącego obok torów, przeciwnie, mówi się o tym, że nie wiadomo, dlaczego kobieta znalazła się na torach. Nie widzę w tej notatce żadnej manipulacji.
Wiedziałem że na Pana mogę liczyć.(y)Jak zawsze na posterunku.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.849 79 12
Formalnie to można powiedzieć, że faktycznie na Warszawie Centralnej... Pociąg nie wyjechał poza granicę wyznaczaną semaforem wjazdowym... (na podstawie zdjęć )

Pozdrawiam z MMz:)

Tomek K

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
371 5 1
Mateusz! Od zawsze! Dyspozytura kieruje ruchem, który prowadzą dyżurni ruchu na posterunkach. A, że dziennikarze nie potrafią odróżnić tych dwóch funkcji to już inna sprawa..... Oczywiście pomylił się dyżurny ruchu.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.877 525 30
Panowie, nie jestem wielkim fanem współczesnego dziennikarstwa, ale nie przesadzajmy i nie żądajmy szczegółowej znajomości terminologii fachowej od dziennikarza, który w swojej pracy ma do czynienia z najróżniejszymi branżami, zarówno technicznymi, jak i humanistycznymi i jakoś musi sobie z tym radzić. Jak jeszcze dodamy do tego fakt, że informacja pochodzi zza granicy i w grę wchodzi niedoskonałość tłumaczenia, to myślę, że nie ma się czego czepiać i zarzucać braku rzetelności dziennikarskiej.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.849 79 12
Owszem, jeżeli mówimy o tzw prasie powszechnej. Problem się pojawia, gdy spojrzymy na portale branżowe...( tu między wierszami pewna sugestia o który portal mi chodzi...:gwizd:)

Pozdrawiam z MMz:)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84