• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

krzy.lok

Znany użytkownik
Reakcje
505 16 0
@kovalsky, @krzy.lok:

na spokojnie:
Harry powozi jednostkami zdaje się też na tej trasie.
i tak postawcie się w jego sytuacji gdyby to on miał to zdarzenie.

dla przykładu, czy któryś z Was był sprawcą/ uczestnikiem wypadku drogowego?
Ok.... Dzięki za wyjaśnienie. Teraz już rozumie. To faktycznie, dobrze, że to nie on prowadził ten skład.

kovalsky

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 20 1
Może kolega przybliżyć, o co chodzi w tym postscriptum ?... Bo nie rozumie.
Zamiast pochylić się nad losem tej dziewczyny to kolega Harry Potter znowu jak chyba w kazdym swoim wpisie przypomina wszystkim o tym ze jest maszynistą. Wszyscy już o tym doskonale wiedzą, nudne to już jest!!!! Na szczęście nie na niego trafilo, co nie trafilo? Ehhhhh…

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.614 14 6
Ma to wspólnego, że taka osoba jak maszynista lub kierowca która uczestniczy w wypadku ze skutkiem śmiertelnym, nawet nie ze swojej winy ma przechlapane, musi tłumaczyć się przed prokuratorem, na czas sprawy zabierają mu uprawnienia do prowadzenia pojazdów, po prostu ma same kłopoty. A jak jeszcze znajdzie się biegły który wyda opinię że maszynista lub kierowca przyczynił się do tego zdarzenia [ głośna sprawa maszynisty który we mgle potrącił staruszkę gdy przechodziła przez tory w miejscu niedozwolonym ] opinię w sprawie wypadku kolejowego wydawał biegły od wypadków drogowych, dopiero w drugiej instancji maszynista został uniewinniony, ale przez rok nie mógł pracować.

kovalsky

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 20 1
Ma to wspólnego, że taka osoba jak maszynista lub kierowca która uczestniczy w wypadku ze skutkiem śmiertelnym, nawet nie ze swojej winy ma przechlapane, musi tłumaczyć się przed prokuratorem, na czas sprawy zabierają mu uprawnienia do prowadzenia pojazdów, po prostu ma same kłopoty. A jak jeszcze znajdzie się biegły który wyda opinię że maszynista lub kierowca przyczynił się do tego zdarzenia [ głośna sprawa maszynisty który we mgle potrącił staruszkę gdy przechodziła przez tory w miejscu niedozwolonym ] opinię w sprawie wypadku kolejowego wydawał biegły od wypadków drogowych, dopiero w drugiej instancji maszynista został uniewinniony, ale przez rok nie mógł pracować.
heh, z Marsa nie jestem i mam świadomość jakie są konsekwencje wypadku śmiertelnego dla maszynisty, nie musisz mnie tu Kolego edukować w tym temacie. Kolega Harry Potter zamiast nam poraz enty przypominać o tym czym zajmuje się na codzień mógł napisać np. że bardzo współczuje maszyniście w jakiej sytuacji się znalazł lub coś podobnego … i tyle z mojej strony w tym temacie.

kovalsky

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 20 1
Nie tylko należy współczuć maszyniście, kolego nie wziąłeś pod uwagę że należy również współczuć rodzicom tej potrąconej nastolatki, jaki oni teraz przeżywają dramat. A jeśli to było ich jedyne dziecko?
To jest oczywiste, dlatego nie wpomniałem o tym w swoim poprzednim wpisie. Kolega Harry Potter też w swoim wpisie nie wpomniał o tej dziewczynie (oczym napisałem w jednym z poprzednich wpisów) tylko zakomunikował nam wszystkiem że na szczęście nie trafiło to na niego...

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.809 79 12
Zamiast pochylić się nad losem tej dziewczyny to kolega Harry Potter znowu jak chyba w kazdym swoim wpisie przypomina wszystkim o tym ze jest maszynistą. Wszyscy już o tym doskonale wiedzą, nudne to już jest!!!! Na szczęście nie na niego trafilo, co nie trafilo? Ehhhhh…
Co to ma wspólnego z tym że Kolega Harry Potter przypomina nam o tym jak zarabia na chleb chyba w każdym swoim wpisie? No wszyscy już o tym wiemy no;)
To jest oczywiste, dlatego nie wpomniałem o tym w swoim poprzednim wpisie. Kolega Harry Potter też w swoim wpisie nie wpomniał o tej dziewczynie (oczym napisałem w jednym z poprzednich wpisów) tylko zakomunikował nam wszystkiem że na szczęście nie trafiło to na niego...
Trochę w sumie zostałem wywołany do tablicy, więc nie zostaje mi nic innego, jak odnieść się do tego...

1) wrzutę robiłem w przerwie na obrocie, przy spożywaniu posiłku ...
2) chcąc ubiec pytanie, odrazu zaznaczyłem co powyższe...
3) mam to szczęście, że żyję z hobby...
4) na tej linii bywają sytuacje, że nawet 2-3 razy na pociąg trzeba walić w nagłe i po syrenach, bo klientela ma w dudzie czy pociąg się zbliża czy nie - walą na ślepo...
5) Kolego kovalsky...zarzuciłeś mi, że nie przejąłem się losem najbliższych ofiary...
Poczęści masz rację. A wynika to z tego, że na ( prawie - brakuje kilku tygodni) siedem lat mam na koncie dwa trafienia i w takiej sytuacji jeśli miałbym się zastanawiać czemu tak a nie inaczej, to pewnie albo bym był w psychiatryku lub na cmentarzu w jakieś kwaterze...Jest to swego rodzaju samoobrona przed wspomnieniami.
Polecam Ci obejrzyj "egzekutorów" ( reportaż puszczany kiedyś w TVP, do znalezienia na YT). Tam chłopaki z Olszynki się wypowiadali, może da Ci to jakieś szersze spojrzenie na temat...

To tak na szybko, wracając pociągiem do domu...

Pozdrawiam,...

ps. jak chcesz "pogadać" czy zapytać o co kolwiek to śmiało na priva

kovalsky

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 20 1
Znam ten reportaż Kolego Harry Potter...
Ja też żyję z hobby i nie zamieniłbym mojej pracy na żadną inną ale w przeciwieństwie do Ciebie nie ogłaszam tu na forum przy każdej okazji czym się zajmuję.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.809 79 12
ale w przeciwieństwie do Ciebie nie ogłaszam tu na forum przy każdej okazji czym się zajmuję.
...rozumiem, że masz na myśli stopkę w podpisie forumowym?? Bo we wpisach raczej nie znajdziesz sformułowań typu " jestem maszynistą" lub " prowadzę prawdziwe pociągi"...
Wybacz, ale dla mnie to jest zwykłe czepianie się dla samego czepiania..., a jak moje wpisy Cię ranią, drażnią czy w inny sposób zakłócają Twój ład to możesz moje posty dodać do ignorowanych, bo zdaje się jest taka opcja na forum.

Pozdrawiam,...

kovalsky

Aktywny użytkownik
Reakcje
398 20 1
...rozumiem, że masz na myśli stopkę w podpisie forumowym?? Bo we wpisach raczej nie znajdziesz sformułowań typu " jestem maszynistą" lub " prowadzę prawdziwe pociągi"...
Wybacz, ale dla mnie to jest zwykłe czepianie się dla samego czepiania..., a jak moje wpisy Cię ranią, drażnią czy w inny sposób zakłócają Twój ład to możesz moje posty dodać do ignorowanych, bo zdaje się jest taka opcja na forum.

Pozdrawiam,...
Co chwile w swoich wpisach dajesz do zrozumienia że jesteś maszynista, a to że dziś prowadzisz to a to źe dziś pozdrawiasz z tamtego a to że jak dziewczyna wpadła pod pociąg to dobrze że na Ciebie to nie trafiło, no ok fajnie super ale to już jest nudne, wiemy czym sie zajmujesz i nie musisz co chwilę w taki czy inny sposób wszystkim o tym przypominać.
Pozdrawiam.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.809 79 12
Co chwile w swoich wpisach dajesz do zrozumienia że jesteś maszynista, a to że dziś prowadzisz to a to źe dziś pozdrawiasz z tamtego a to że jak dziewczyna wpadła pod pociąg to dobrze że na Ciebie to nie trafiło, no ok fajnie super ale to już jest nudne, wiemy czym sie zajmujesz i nie musisz co chwilę w taki czy inny sposób wszystkim o tym przypominać.
Pozdrawiam.
Co chwila powiadasz... Nieudowadniaj, że białe jest czarne, bo widzę, że to " ps..." stał się byle pretekstem do czepialstwa i tyle w temacie.

Pozdr,...

Reakcje
87 0 0
Lokomotywa S200-283 / Buków woj. Śląskie
W czasie powodzi z 1997r. lokomotywa została "zepchnięta" o około 400m od torowiska przez napór wezbranej wody. Zdjęcie przedstawia akcje wyciągania lokomotywy na tymczasowo zbudowane torowisko.
Lokomotywę ustawiano na tymczasowe torowisko, za pomocą spychacza Caterpillar D7R.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84