Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Tylko mogę potwierdzić absolutne zeszmacenie się tego ongiś dobrego czasopisma. Nie wiem kogo oni tam nabrali do redakcji - ale powiewa absolutną zgrozą...
Tylko mogę potwierdzić absolutne zeszmacenie się tego ongiś dobrego czasopisma. Nie wiem kogo oni tam nabrali do redakcji - ale powiewa absolutną zgrozą...
Jak kiedyś dziennikarzyna pisał w jakimś pudelku albo w teletygodniu i łapanki wzięli do RK to przecież nie robi różnicy takiemu o czym pisze. Przytaczając klasyka "... szyny też były złe"
No to teraz pytanie, czy Rogów ma jakąś rezerwę taborową za te wagony..., oraz czy przypadkiem jakiś "mądry inaczej" niewykorzysta tego przeciwko kolejce...
To za mało. Ciekawe, jak ten wypadek potraktuje ubezpieczyciel. Dobrze by było, gdyby koszty naprawy taboru musiał pokryć pan w bereciku z przyciasną gumką, kierujący ciężarówką. To byłaby najlepsza lekcja zasad prawa o ruchu drogowym.
Raczej stłuczka... Jeszcze jak działałem w bezpiecznym przejeździe sugerowałem aby bardziej urealnić symulacje... No ale za małe "jaja" ma PLK aby to zrobić...
Samochód to zwykle wrak ze szrotu, ale tabor jest prawdziwy. Nie chcą go narażać na ewentualne uszkodzenia...
Dlatego wszystkie symulacje, które widziałem, to tylko powolne najechanie na stojący samochód. Zero dynamiki. Tworzy to więc mylne wrażenie, że zderzenie z pociągiem jest zupełnie niegroźne, bo na symulacji z reguły nigdy nie dochodzi do rozerwania lub całkowitego zmiażdżenia przedziału pasażerskiego, choć w rzeczywistości strzępy potrafią latać na kilkadziesiąt metrów....
Owszem że jest ryzyko uszkodzenia część... Ale i na to jest sposób... Jak napisałem wcześniej. PLK woli jak to określiłeś lepeij niż ja-najechać... Niż strzelić jak należy. Raz tylko było przy wyższej prędkości ale strzał był w samochód z... Styropianu