• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.644 381 7
Tylko mogę potwierdzić absolutne zeszmacenie się tego ongiś dobrego czasopisma. Nie wiem kogo oni tam nabrali do redakcji - ale powiewa absolutną zgrozą...

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.434 58 3
Tylko mogę potwierdzić absolutne zeszmacenie się tego ongiś dobrego czasopisma. Nie wiem kogo oni tam nabrali do redakcji - ale powiewa absolutną zgrozą...
Jak kiedyś dziennikarzyna pisał w jakimś pudelku albo w teletygodniu i łapanki wzięli do RK to przecież nie robi różnicy takiemu o czym pisze. Przytaczając klasyka "... szyny też były złe"

t_domagalski

Znany użytkownik
Reakcje
1.524 19 9
No ale za małe "jaja" ma PLK aby to zrobić... :X3:
Samochód to zwykle wrak ze szrotu, ale tabor jest prawdziwy. Nie chcą go narażać na ewentualne uszkodzenia...
Dlatego wszystkie symulacje, które widziałem, to tylko powolne najechanie na stojący samochód. Zero dynamiki. Tworzy to więc mylne wrażenie, że zderzenie z pociągiem jest zupełnie niegroźne, bo na symulacji z reguły nigdy nie dochodzi do rozerwania lub całkowitego zmiażdżenia przedziału pasażerskiego, choć w rzeczywistości strzępy potrafią latać na kilkadziesiąt metrów....

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.014 63 25
Owszem że jest ryzyko uszkodzenia część... Ale i na to jest sposób... Jak napisałem wcześniej. PLK woli jak to określiłeś lepeij niż ja-najechać... Niż strzelić jak należy. Raz tylko było przy wyższej prędkości ale strzał był w samochód z... Styropianu :X3::ROFL:

Generał

Znany użytkownik
Reakcje
807 5 0
Niebezpieczna sytuacja w Zabierzowie 26.06.2022 - Z powodu awarii sterowania ruchem kolejowym na jednym torze znalazły sie dwa pociągi.
ZAB3.jpg

źródło Łukasz Gałek https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1144249732822007&set=p.1144249732822007&type=3
Wg Portalu pasażera wynikiem opóźnień związanych z tym zdarzeniem była burza w Trzebini kilka dni temu i do dziś urządzenia sterownia ruchem nie zostały naprawione.
zab2.JPG

zzab1.JPG

Jutro pewnie się wyjaśni.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84