• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Kamień Pomorski

Reakcje
28 0 0
Trochę szkoda, że stacja Kamień Pomorski nie jest robiona przez lokalnego modelarza. Nie mniej widać staranność w prowadzonych pracach. Kibicuję projektowi, czekam na postępy prac i liczę na możliwość zajechania do modelarskiego Kamienia Pomorskiego.

Reakcje
28 0 0
A jakiego "lokalnego modelarza" ma kolega @MlodyS53 na myśli? I dlaczego to źle, że makieta jest budowana przez kolegę z drugiego krańca Polski?
Nie mam na myśli, żadnego konkretnego. Z jakichś powodów nikt się nie podjął tej stacji.
Nie napisałem, że źle tylko, że szkoda. Dlaczego szkoda? A no dlatego, że ktoś miejscowy dałby innym miejscowym możliwość zabawy na miejscowej stacji podczas budowy makiety modułowej na wystawach. Patrzę pod swoim punktem. Raczej nie prędko spotkam się z kolegą z Dębicy. Częściej biorę udział w imprezach w Szczecinie lub organizowanych przez ZKMK. Rzadziej w imprezach ogólnopolskich, gdzieś daleko od Szczecina.

Nie mniej bardzo kibicuję budowniczemu tej stacji i życzę owocnej pracy i jak najmniej problemów.

OP
OP
M
Reakcje
54 0 0
Nie mniej bardzo kibicuję budowniczemu tej stacji i życzę owocnej pracy i jak najmniej problemów
Dziękuję. Zamówiłem pierwszą skrzynkę w KoTeBi. Chcę na niej wykonać prosty odcinek i umieścić tarczę ostrzegawczą oraz semafor wjazdowy, myślę że odległość między nimi będzie do przyjęcia. Jeśli będą zbyt blisko to przesunę semafor na następny moduł. Muszę jeszcze pomyśleć nad wykonaniem łuku wjazdowego do stacji. Czy stosować krzywe przejściowe jeśli w tym łuku jest rozjazd? Przechyłki robił nie będę tak jak radzili koledzy. Podstawowa rzecz to przypomnieć sobie prace przy modułach. Po latach przerwy zawsze są problemy gdyż czasami zapomina się o najprostszych sprawach. Na wakacjach mam zamiar pojechać do Kamienia Pomorskiego żeby obejrzeć wszystko w realu.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 10