• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Kamień Pomorski

Reakcje
62 7 0
Kolejne pytanie na które szukam odpowiedzi. Na jakiej zasadzie odbywała się jazda do stacji Kamień Pomorski Port? W latach 70-tych linia była czynna i pociągi po tej linii jeździły.
Byłem na wakacjach w Kamieniu Pomorskim więc trochę pooglądałem. Nie spodziewałem się takiej pustki na stacji. Spotkałem tylko ten pojazd:
Zobacz załącznik 1143518
Spotkałeś tylko ten pojazd dlatego, że do Kamienia Pomorskiego kursuje tylko "wahadło" z Wysokiej Kamieńskiej.

Niestety odpowiedzi na pytanie o kursy do Portu nie znan

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.667 67 5
Ciekawe te nogi, szczególnie te "stópki".
Czy możesz napisać, gdzie kupiłeś te okrągłe nogi i te zakończenia? Może być na priv lub tu.
To ciekawe rozwiązanie.

OP
OP
M

Marek D

Aktywny użytkownik
Reakcje
164 5 0
Ciekawe te nogi, szczególnie te "stópki".
Czy możesz napisać, gdzie kupiłeś te okrągłe nogi i te zakończenia? Może być na priv lub tu.
To ciekawe rozwiązanie.
Więc tak: nogi to kołki sosnowe fi 28 - 20pln za dwumetrowy, wychodzą dwie nogi
: białe rurki to rurki kanalizacyjne z kompletu od syfonu do umywalki, chciałem kupić zwykłe fi 32 bo taniej ale mają średnice wewnętrzną o 1 mm mniejszą niż te od syfonu i są luźne, na szczęście mam kilka od syfonu gdyż kolegom z pracy zostają,
: stopki to typowe stopki do mebli kupiłem w Brico, kupiłem też na Allegro lecz te mają mniejszą średnicę elementu który wchodzi
w białą rurkę i są luźne natomiast te z Brico pasują idealnie na wcisk. Trzeba trochę pokombinować ale efekt jest.

Całość.jpg

Załączniki

OP
OP
M

Marek D

Aktywny użytkownik
Reakcje
164 5 0
Trwają prace przy wykonaniu pulpitu. Projekt opracował i podesłał mi kolega z Trainbrains za co bardzo dziękuję. Miałem zamiar kupić pulpit kostkowy ( może jeszcze zakupię) ale mam stary dom który ciągle remontuje. W przyszłym roku muszę ogarnąć dach, może nadaje się jeszcze do malowania a może trzeba będzie całą blachę wymienić. Byłoby za to kilka pulpitów kostkowych i jeszcze by zostało. Póki co robię według otrzymanego projektu trochę upraszczając.

M1.jpg

M2.jpg

Miałem robić szczeliny jak w pulpicie kostkowym ale zastosuję okrągłe diody led.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 10