• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jeszcze większy minimalizm - makieta modułowo-półkowa

OP
OP
J

jack77

Aktywny użytkownik
Reakcje
515 4 0
Zacząłem robić tunel na jednym z końcowych modułów. Na skały użyłem specyfik concrete z AK mam nadzieje że nie będę żałował, to imitacja betonu ale jak zrobię jakąś waloryzacje i dam jakie krzaki i posypki to mam nadzieję że jakoś będzie wyglądać
tuner4.jpg tunel13.jpg tunel2.jpg tunel1.jpg

OP
OP
J

jack77

Aktywny użytkownik
Reakcje
515 4 0
Zaszutrowane, pomalowane szyny, teren zrobiony z Vallejo dark earth teraz tylko obsiać i przystroić drzewkami, no i tło.
koncow2.jpg konc1.jpg
Wcześniej nie pokazywałem, zasilanie modułów zaplecza, umieszczone na czołach na stałe wtyki XT60E-F XT60E-M
wtyczki.jpg wtyczka.jpg

Myślałem że zdziałam więcej ale niestety załamka :( , Środkowy moduł z odpinanym tłem w kosz, złe elementy czołowe. Zrobiłem takie same jak na końcowych i nie da się połączyć. Powinny być tylko metalowe kołki (jak na fotce wyżej). Nie wiem jak to się stało. :(
srod1.jpg modu2.jpg

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.807 79 12
...a tych elementów czolowych naprawdę nieda się odratować?? Wiem, że to może być karkołomne, ale wydaje mi się realne...
A efekt calkiem obiecujący...

Pozdr,...

OP
OP
J

jack77

Aktywny użytkownik
Reakcje
515 4 0
...a tych elementów czolowych naprawdę nieda się odratować?? Wiem, że to może być karkołomne, ale wydaje mi się realne...
A efekt calkiem obiecujący...

Pozdr,...
teoretycznie realne , elementy są skręcone i dodatkowo sklejone na wikol, być może najpierw tak spróbuję, ale i tak muszę zamówić elementy, bo nie mam zapasowych. Tło do odratowania bo odpinane. Finansowo straty wielkiej nie ma, tylko poświęcony czas.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.807 79 12
mogłoby być coś takiego... z tym że najkrótszy widzę 40mm (i tak za długi) i trzeba by o tym pamiętać/nosić.
Zobacz załącznik 1095252
...czyli zwykły sworzeń do łączenia formatek w meblach, tylko zamiast gwintu z jednej strony, ściagasz dwoma "baryłkami" pod gwiazdkę... Zapewne producent nieprzewidział tego, że ktoś może stosować to, jako połączenie modułów w Nce...

Pozdr,...