Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zacząłem robić tunel na jednym z końcowych modułów. Na skały użyłem specyfik concrete z AK mam nadzieje że nie będę żałował, to imitacja betonu ale jak zrobię jakąś waloryzacje i dam jakie krzaki i posypki to mam nadzieję że jakoś będzie wyglądać
Zaszutrowane, pomalowane szyny, teren zrobiony z Vallejo dark earth teraz tylko obsiać i przystroić drzewkami, no i tło.
Wcześniej nie pokazywałem, zasilanie modułów zaplecza, umieszczone na czołach na stałe wtyki XT60E-F XT60E-M
Myślałem że zdziałam więcej ale niestety załamka , Środkowy moduł z odpinanym tłem w kosz, złe elementy czołowe. Zrobiłem takie same jak na końcowych i nie da się połączyć. Powinny być tylko metalowe kołki (jak na fotce wyżej). Nie wiem jak to się stało.
...a tych elementów czolowych naprawdę nieda się odratować?? Wiem, że to może być karkołomne, ale wydaje mi się realne...
A efekt calkiem obiecujący...
...a tych elementów czolowych naprawdę nieda się odratować?? Wiem, że to może być karkołomne, ale wydaje mi się realne...
A efekt calkiem obiecujący...
teoretycznie realne , elementy są skręcone i dodatkowo sklejone na wikol, być może najpierw tak spróbuję, ale i tak muszę zamówić elementy, bo nie mam zapasowych. Tło do odratowania bo odpinane. Finansowo straty wielkiej nie ma, tylko poświęcony czas.
teoretycznie realne , elementy są skręcone i dodatkowo sklejone na wikol, być może najpierw tak spróbuję, ale i tak muszę zamówić elementy, bo nie mam zapasowych. Tło do odratowania bo odpinane. Finansowo straty wielkiej nie ma, tylko poświęcony czas.
na drugie stronie tego wątku jest pokazane, jeżeli o to chodzi. Generalnie trzpień w chodzi w otwór łącznika i śrubokrętem krzyżakowy dokręcam, dociskam.
...czyli zwykły sworzeń do łączenia formatek w meblach, tylko zamiast gwintu z jednej strony, ściagasz dwoma "baryłkami" pod gwiazdkę... Zapewne producent nieprzewidział tego, że ktoś może stosować to, jako połączenie modułów w Nce...