• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jeszcze większy minimalizm - makieta modułowo-półkowa

OP
OP
J

jack77

Znany użytkownik
Reakcje
673 4 0
Widziałem te filmy wcześniej i to nie raz, człowiek tylko kompleksów się nabawia.
Co do wjazdu/tunelu to tu jest odcinek prosty, ja mam na łuku.
łuk.jpg
Łuk R3, wrysowany wagon osobowy. Trajektoria poza tor. Dlatego muszę mieć szerszy. Mam trakcję, ale przez wjazd nie będzie dalej szła więc pewnie coś obniżę.

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.450 85 12
Widziałem te filmy wcześniej i to nie raz, człowiek tylko kompleksów się nabawia.
Co do wjazdu/tunelu to tu jest odcinek prosty, ja mam na łuku.
Zobacz załącznik 1128851
Łuk R3, wrysowany wagon osobowy. Trajektoria poza tor. Dlatego muszę mieć szerszy. Mam trakcję, ale przez wjazd nie będzie dalej szła więc pewnie coś obniżę.
Ad filmy... Czasem fakt, poziom makiet na takich imprezach bywa cholernie wysoki...

Ad sieć... Pamiętaj, że częstym rozwiązaniem było zakotwienie liny nośnej na ścianie portalu / wjazdu do tunelu i w samym tunelu były druty jezdne ( tzw sieć płaska)...

Pozdr,...

OP
OP
J

jack77

Znany użytkownik
Reakcje
673 4 0
Czyli jakby portal tunelu był zastąpiony tłem makiety.
Zobacz załącznik 1128968
Przykład tunelu na łuku
https://polska-org.pl/6797500,foto.html?idEntity=518779
Rozmyślałem o tym na początku, teraz już chyba nie będę kombinował. Zmniejszę ten portal i będę próbował to jakoś przysłonić roślinnością

1750921201484.png

Szerokość by się zmniejszyła jeszcze.
Może kiedyś zrobię drugi alternatywny od podstaw, jak ten mnie nie zadowoli w wersji ostatecznej.
Co do tunelu to mam z drugiej strony

OP
OP
J

jack77

Znany użytkownik
Reakcje
673 4 0
Przyszło poprawione tło, podkręciłem też kolory. Korygowałem też niebo z chmurami żeby mniej więcej pasowało do siebie. Zabawa z wycinaniem kawałków i dodawanie do drugie
tło7.jpg
dolny to poprzedni, dwa górne to nowe
tło6.jpg

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
7.160 41 4
Ja bym osobiście gasił M (magenta), stąd ta poświata fioletowa na niebie, na przyszłość polecam ten kanał zbić w dół.
Przynajmniej tak to wygląda. Zabawa z suwaczkami zawsze fajna(y)

OP
OP
J

jack77

Znany użytkownik
Reakcje
673 4 0
komputer pokazuje inaczej, wzrok każdy ma innych, a po wydruku jeszcze inaczej wygląda. Nie utrafi. Mieć swój sprzęt można się bawić. A płacić za każdy wydruk :(