• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jeszcze większy minimalizm - makieta modułowo-półkowa

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
340 1 0
Jacku, przy linii zelektryfikowanej nie może biec napowietrzna linia telefoniczna. Zakłócenia od prądu trakcyjnego skutecznie uniemożliwiają łączność na takiej linii. Elektryfikację zaczyna się od skablowania teletechniki kolejowej.
A poza tym to taka mini makieta mi się bardzo podoba.

OP
OP
J

jack77

Aktywny użytkownik
Reakcje
503 4 0
Witam w nowym roku.
Dla mnie końcówka roku była owocna jeśli chodzi o modele PKP (na moduły nie było czasu)
W niemieckim sklepie internetowym udało mi się kupić komplet talbotów w cenie 22 euro/sztuka
talbot.jpg

a na aledro upolowałem EU45
eu45.jpg

pkp.jpg

Także pomyślności dla wszystkich w 2024.

OP
OP
J

jack77

Aktywny użytkownik
Reakcje
503 4 0
Temat nie umarł. Tak jak pisałem zrobiłem. Dwa skrajne moduliki do wykończenia. Zaplecze będzie nie wykończone. Układ przejezdny. Niestety tory do czyszczenia, moduły stały luzem .. kurz.
ma3.jpg
m2.jpg
ma1.jpg

Ostatnio edytowane:
OP
OP
J

jack77

Aktywny użytkownik
Reakcje
503 4 0
Dzieje się, ale nie wiele ze względu na pracę w delegacji.
Zainspirowany wątkiem/tematem @pado o podpinaniu tła klockami też coś zdziałałem. Forma mojego modułu niezmieniona, tylko tył z zadaszeniem odpinany.
mooddd65.jpg modd7.jpg modd3.jpg mod2.jpg
mo1.jpg modd5.jpg
Jest stabilne i trzymam mocno, chyba nawet za mocno. Ciężko odpiąć.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.750 78 12
Dzieje się, ale nie wiele ze względu na pracę w delegacji.
Zainspirowany wątkiem/tematem @pado o podpinaniu tła klockami też coś zdziałałem. Forma mojego modułu niezmieniona, tylko tył z zadaszeniem odpinany.
Zobacz załącznik 1088428 Zobacz załącznik 1088429 Zobacz załącznik 1088431 Zobacz załącznik 1088432
Zobacz załącznik 1088435 Zobacz załącznik 1088436
Jest stabilne i trzymam mocno, chyba nawet za mocno. Ciężko odpiąć.
W sumie opcja ½telewizora jest ciekawa.
Ewentualnie pomyśl nad mocowaniem do tej listwy jaką stosuje się do wieszania szafek na ścianie i można zrobić opcje wiszacą...

Pozdr,...