Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Jacku, przy linii zelektryfikowanej nie może biec napowietrzna linia telefoniczna. Zakłócenia od prądu trakcyjnego skutecznie uniemożliwiają łączność na takiej linii. Elektryfikację zaczyna się od skablowania teletechniki kolejowej.
A poza tym to taka mini makieta mi się bardzo podoba.
Witam w nowym roku.
Dla mnie końcówka roku była owocna jeśli chodzi o modele PKP (na moduły nie było czasu)
W niemieckim sklepie internetowym udało mi się kupić komplet talbotów w cenie 22 euro/sztuka
Dokładnie, tło jest na każdym module. Niestety nawet niedokładność 0,5-1 mm jest widoczna. Nie do końca przemyślana konstrukcja modułu, uniemożliwia poprawę tła lub jego wymianę.
Temat nie umarł. Tak jak pisałem zrobiłem. Dwa skrajne moduliki do wykończenia. Zaplecze będzie nie wykończone. Układ przejezdny. Niestety tory do czyszczenia, moduły stały luzem .. kurz.
Dzieje się, ale nie wiele ze względu na pracę w delegacji.
Zainspirowany wątkiem/tematem @pado o podpinaniu tła klockami też coś zdziałałem. Forma mojego modułu niezmieniona, tylko tył z zadaszeniem odpinany.
Jest stabilne i trzymam mocno, chyba nawet za mocno. Ciężko odpiąć.
W sumie opcja ½telewizora jest ciekawa.
Ewentualnie pomyśl nad mocowaniem do tej listwy jaką stosuje się do wieszania szafek na ścianie i można zrobić opcje wiszacą...
W sumie opcja ½telewizora jest ciekawa.
Ewentualnie pomyśl nad mocowaniem do tej listwy jaką stosuje się do wieszania szafek na ścianie i można zrobić opcje wiszacą...