Grzeju napisał(a):
kwestia profili czołowych, bo te zawsze w ostateczności można na ściski zmontować.
Grzeju napisał(a):
niemiecka makieta która będzie włączona w PMM miała bardzo wymyślne sterowanie analogowe. Jestem ciekawy jak ta sprawa zostanie rozwiązana na "granicy" z PMM gdzie panuje DCC..
Twardy napisał(a):
Ale nie w tym rzecz , a raczej w tym co by się fajnie bawić
Dla mnie fajna zabawa przy modułach jest wtedy kiedy wszyscy uczestnicy spotkania przyjeżdżają o określonej godzinie, rozkładają się w ciągu godziny i jedynym ich celem jest spotkanie się przy makiecie jak i jazda po niej taborem. Trudno mówić o dobrej zabawie, kiedy czeka się na uczestników spotkania kilka godzin lub, co gorsza zaczynają się zabierać dopiero na miejscu za instalowanie elektryki a nawet za stolarkę na przywiezionych segmentach.
Twardy napisał(a):
czasami robić odstępstwa od sztywnych reguł
Twardy napisał(a):
co by więcej chętnych było i mogło uczyć się w praktyce
Żeby kogoś uczyć to należy samemu dawać przykład.
Twardy napisał(a):
warto by był żeby niektóre moduły P.M.M. zobaczyła Europa
Nikt nikomu nie zabrania uczestniczenia w międzynarodowych spotkaniach czy nawet ich organizacji. To sam właściciel modułu decyduje o tym gdzie i kiedy pojedzie ze swoimi segmentami i nikt nie ma prawa mu tego zabronić.
hugwa napisał(a):
Zastanawia mnie czasem czemu wszystkim tak bardzo zależy na uszczęśliwianiu innych.
Chcesz przyłączyć się do P.M.M to zbuduj swój własny moduł według obowiązującej normy i przestrzegaj zasad tam obowiązujących. Jeżeli nie odpowiadają komuś normy i zasady obowiązujące na P.M.M to niech poszuka spółki z kimś, komu takie zasady i normy będą równie obce.