• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

HOBBY 18-19.10.2008 - Poznań

K

Kpt.Nemo

Gość
Dominik napisał(a):
Nie wiem jak u innych ale jeżeli chodzi o makietę HO wg PMM to jestem pewien, że na 100% będzie działać od początku 1-szego dnia targów i że ani w pierwszy ani w drugi dzień obsługa nie będzie "zmęczona"

Nie spinajcie się tak, wśród Was będą wrogie elementy.

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.622 8 0
wśród Was będą wrogie elementy.
No tak, pół roku cisza, a jak już zabierze głos to ........... :D
Fajnie, że "wróciłeś" na forum. Pozdrawiam.
PS. odnośnie propozycji spotkania użytkowników forum Kozaka - ja też bym chciał się spotkać, tylko, że raczej się nie "urwię" :neutral:

K

Kpt.Nemo

Gość
Młodzikowski napisał(a):
wśród Was będą wrogie elementy.
No tak, pół roku cisza, a jak już zabierze głos to ........... :D
Fajnie, że "wróciłeś" na forum. Pozdrawiam.
PS. odnośnie propozycji spotkania użytkowników forum Kozaka - ja też bym chciał się spotkać, tylko, że raczej się nie "urwię" :neutral:

Ale wieczorem podyskutujemy o naszym ulubionym kraju...... a jest nim Finlandia. :roll:

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
LUKASZdiy napisał(a):
ustalmy powiedzmy dwie godziny np nie wiem 16 w sobote i 11 w niedziele gdzies tam
zrobi sie kartke kozak forum itd itd itd
Z tego co pamiętam, to o 15 mam pociąg powrtony do Warszawy, więc 16 jest zdecydowanie za późno... Może raczej w sobotę południe - 12:00... :grin:

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.622 8 0
To wystarczy spotkanie zrobić koło twojego stanowiska...
Nie ma sprawy, byle bym dożył ....... :D

Ale wieczorem podyskutujemy o naszym ulubionym kraju...... a jest nim Finlandia.
Tu chciał bym coś wyjaśnić tym wszystkim, którzy myślą, że "stare grzyby" jadą do Poznania wyłącznie po to, by się "zmęczyć".
Część oficjalna (czyli czas, w którym po halach wystawowych kręci się tłum zwiedzających) nie sprzyja do "towarzyskich" rozmów, każdy stara się "trzymać fason" ;) Tak być powinno. Targowy zgiełk i ciągły pośpiech, nie dają szansy na spokojne pogadanie.
Jednak spotkania po zamknięciu hal, dostarczają chwil nie zapomnianych, które wspomina się do następnego HOBBY. Śmiem twierdzić, że właśnie te "nieoficjalne, nocne rozmowy Polaków", wnoszą i dają dużo więcej, niż część "oficjalna". To właśnie na takich "pogaduchach" poznaje się osoby, które dotychczas zna się wyłącznie z tego lub innego forum.
Poniważ w trakcie HOBBY są tylko dwie noce do dyspozycji, a tematów do obgadania niezliczona ilość - stąd to "zmęczenie" u niektórych osób ;) I proszę sobie nie wyobrażać czegoś innego.
Pozostaje jeszcze sobie życzyć, aby w tym roku organizator "przydzielił" miejsce jak najbliżej "najweselszego baraku w kołchozie", a nie przy "głośnym" symulatorze :D
Pozdrawiam.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.602 50 5
Tak czytając was teraz, coraz bardziej mnie niesie na ten Poznań :)

Mam też pytanko następujące:
Czy myśleliście, lub czy wyszliście poza obszar tylkomyślenia o ewentualnej wspólnej wyprawie do Hamburga ??? (w wiadomym celu):)
k

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.622 8 0
Tak czytając was teraz, coraz bardziej mnie niesie na ten Poznań
Uwierz mi, naprawdę warto się wybrać (a już koniecznie trafić na nocleg u Pana Ryszarda Pyssy, który co roku "brać kolejarską" przygarnia) :D
Ja jeżdżę na HOBBY od samego początku i co roku jest lepiej. W trakcie tego "święta", znikają gdzieś te wszystkie animozje i podziały w "światku kolejarskim", tak widoczne na różnych forach. Osobniki z tego "wspólnego kołchozu" (jak mi się podoba to określenie :D ), okazują się być normalnymi, wesołymi ludźmi, z którymi idzie normalnie pogadać i pożartować. A to, że nie raz w trakcie dyskusji się "zmęczą", jest wyłącznie zasługą "słowiańskiej duszy" tkwiącej w Narodzie :D I pewnie nic tego nie zmieni.
Dlatego, jeśli możesz - to wybierz się do Poznania, z pewnością żałować nie będziesz.

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.622 8 0
ten tam hałasujący obok silnik odrzutowy?
od jakiś takiś latających dziwadeł
Nie, nie o tym mówiłem. W zeszłym roku, obok mnie było stanowisko symulatora kolei. Chłopaki się starały i tak nagłośnili swoje stanowisko, że nie słyszałem własnych myśli :D

K

Kpt.Nemo

Gość
Młodzikowski napisał(a):
Tu chciał bym coś wyjaśnić tym wszystkim, którzy myślą, że "stare grzyby" jadą do Poznania wyłącznie po to, by się "zmęczyć".
Część oficjalna (czyli czas, w którym po halach wystawowych kręci się tłum zwiedzających) nie sprzyja do "towarzyskich" rozmów, każdy stara się "trzymać fason" ;) Tak być powinno. Targowy zgiełk i ciągły pośpiech, nie dają szansy na spokojne pogadanie.
Jednak spotkania po zamknięciu hal, dostarczają chwil nie zapomnianych, które wspomina się do następnego HOBBY. Śmiem twierdzić, że właśnie te "nieoficjalne, nocne rozmowy Polaków", wnoszą i dają dużo więcej, niż część "oficjalna". To właśnie na takich "pogaduchach" poznaje się osoby, które dotychczas zna się wyłącznie z tego lub innego forum.
Poniważ w trakcie HOBBY są tylko dwie noce do dyspozycji, a tematów do obgadania niezliczona ilość - stąd to "zmęczenie" u niektórych osób ;) I proszę sobie nie wyobrażać czegoś innego.

Trunki procentowe są jak najbardziej dla każdego, byle nie zapominać że towarzyskiego spotkania celem nie jest "utytłanie" się, jeno spotyka się bo się dobrze czuje w towrzystwie niektórych, a wtedy można wychylić czarkę lub dwie sake.
Z tymi których nie lubimy zali oni nas nie cierpią, nie spotykamy się, a o napitku mowy nie może być.

I na zakończenie, Ci co się już się spinają, maskę powagi w miejsce twarzy swej przyoblekają, zadęcia, nawet ponurości, pamiętajcie kto się śmieje, temu przepona "kichy" masuje, a kto ma "kichy "wymasowane, temu obce są zaparcia, a ten kto tychże niedostapił w szczęściu długie lata żyć będzie, bo nowotwór odbytu( którego jedną z częśtszych przyczyn są chroniczne zaparcia)jemu niegroźny.

Ponuraki, częściej się śmiejemy, nawt jeśli naLLeżymy do eLLity.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.602 50 5
Tak z głupia franc się tu pojawiłem i widzę, że dobrze trafiłem, bo fajne z was towarzycho :D
Jak się was czyta, to aż się fajno robi :)

Napaliłem się na ten Poznań, jak szczerbaty na suchary, ale to jak zwykle od dostępności budżetu zależy ;)
A ten nocleg. o którym piszesz Młodzikowski, to jak wygląda finansowo?

I jeszcze mnie nurtuje wasza odpowiedź na ten Hamburg, której się niedoczytałem.

:D :D :D

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.745 141 0
Kris napisał(a):
A ten nocleg. o którym piszesz Młodzikowski, to jak wygląda finansowo?
jak się dopiszesz do rachunku to 10zł za nocleg, w internacie,
czysto, schludnie, pościel uprana i wykrochmalona, a także towarzystwo zacne ;-)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.602 50 5
No no, rzeczywiście zacne towarzycho :) LoL :D

A ma ten internat stronkę swoją? I kiedy musicie najpóźniej wiedzieć, czy (jeszcze) będzie miejsce? Co prawda mam znajomości w Pozku, ale fajnie byłoby się poznać i zintegrować nieco, poklachać itp :)

Już normalnie nie mogę się doczekać :)

Nie mam jeszcze swojej makiety realnej, narazie buduję na kompie w EEP4, ale mam poniekąd rodzinną tradycję kolejową, więc chyba przygarniecie kropka, co? ;)
:D