• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

HOBBY 18-19.10.2008 - Poznań

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.622 8 0
Tuż po Trako , niedobrze .... to wróży mizerną frekfencją
Tak, tylko, że Trako odbywa się co dwa lata. Następne będą 14-16.10.2009 roku. Chyba, że jest planowana w tym roku jakaś impreza modelarska o której nie wiem ;)

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.622 8 0
Rozumiem, że N-ka już "zorganizowana" i skład na HOBBY ustalony? Może koledzy uchylą rąbka tajemnicy i powiedzą co szykują na Poznań?

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
374 26 4
Młodzikowski napisał(a):
N-ka już "zorganizowana"
Nie mniej i nie bardziej niż zwykle.
Młodzikowski napisał(a):
skład na HOBBY ustalony?
Takie rzeczy to dwa dni przed...
Młodzikowski napisał(a):
powiedzą co szykują na Poznań?
Co byśmy nie szykowali, blado wypadnie przy imprezie którą Dawid wklepał (obrazek).
Zobaczymy. Trudno przewidzieć w jakiej kondycji będziemy my i skrzynki dwa tygodnie po Naumburgu.
http://www.n-bahn-bs.de/Naumburg2008_Arrangement_3_6_2.gif

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.622 8 0
Tak, już wczoraj zerkałem na ten rysunek - naprawdę imponujący. A gdzie na planie przewidziana nasza N-ka ? Człowiek już niezbyt dobrze widzi.
Takie rzeczy to dwa dni przed...
Ponoć imprezy organizowane "na wariackich papierach" okazują się być najlepsze :D

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.745 141 0
Młodzikowski napisał(a):
A gdzie na planie przewidziana nasza N-ka ? Człowiek już niezbyt dobrze widzi.
"fioletowe" moduły kończące się przy 218.54
polskie makiety podłączone do "malutkiej" stacyjki Sonneberg (Thür)
449.33 to kopalnia Przemka i wyżej - Zwolaków

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.622 8 0
Dzięki, teraz już widzę :D Układ torowy "naszych" modułów pamiętam z Radomia. Pozostaje życzyć "udanej" zabawy, a "niebiosa" prosić by nic się Wam i modułom nie przytrafiło :D

Sello

Znany użytkownik
Reakcje
642 6 1
Świeża świeżynka

W imieniu organizatorów informuję:

W imieniu Organizatorów, Prezesa Pyssy oraz Polskiego Związku Modelarzy Kolejowych i Miłośników Kolei zapraszam do udziału w tej imprezie.
PZMKiMK pragnie, aby coroczne spotkania w Poznaniu miały charakter ogólnopolski i w pełni przekrojowy, tzn. aby prezentowane tam były różne formy modelarstwa kolejowego. Zapraszamy zatem do udziału stowarzyszenia i osoby indywidualne z makietami, modelami i innymi elementami kolejowego hobby. Wszystkich innych, którzy chcieliby zaprezentować swe makiety i modele proszę o kontakt z [glow=darkred]Panem Prezesem Pyssą[/glow] lub z Panią Barbarą Vogt z MTP.

Co prawda nie ma jeszcze szczegółowych wytycznych od Organizatora co do terminów, ale zakładam, że do 5-10 września powinien zostac ustalony kształt makiety i lista taboru.
Jeździmy oczywiście wg rozkładu jazdy (i to międzynarodowego, gdyż elemnetem makiety będą moduły M. Kirscha i F. Rittiga, które przedstawiają kolej niemiecką z okresu III/IV epoki; będzie też granica państwa!).

Acha, jeszcze jedna - ważna informacja: segmenty makiety muszą byc w pełni ukończone. Nie przewiduje się włączania segmentów "surowych".

Przypominam:
termin: 18-19 października 2008 r
miejsce: Międzynarodowe Targi Poznańskie

Sello

Znany użytkownik
Reakcje
642 6 1
Muszę tu dodać sprostowanie od organizatorów:

"Co prawda nie ma jeszcze szczegółowych wytycznych od Organizatora co do terminów, ale zakładam, że do 5-10 września powinien zostac ustalony kształt makiety i lista taboru.
Jeździmy oczywiście wg rozkładu jazdy (i to międzynarodowego, gdyż elemnetem makiety będą moduły M. Kirscha i F. Rittiga, które przedstawiają kolej niemiecką z okresu III/IV epoki; będzie też granica państwa!).

Acha, jeszcze jedna - ważna informacja: segmenty makiety muszą byc w pełni ukończone. Nie przewiduje się włączania segmentów "surowych". "

Powyższy fragment dotyczy makiety w skali H0

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
374 26 4
Ja jestem ciekaw tych niemieckich modułów zbudowanych wg PMM.
Jeśli zbudowane na LL-ach to OK. Ale jeśli nie to ciekawym uzasadnienia dlaczego szkop może sie podpiąc, a krakus nie.

"w imię zasad, sk*" ;-)

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
3.622 8 0
hugwa wspomniał o "krakusach", a swego czasu, po zeszłorocznej imprezie w Poznaniu Nemo apelował do Nich o "pojednanie". Nieśmiało zapytam - czy "brać modelarska" z Krakowa i Śląska przewiduje udział w imprezie swoich modułów ? A może zestawią swoją "własną" makietę ? (skoro nie jest na LL-ach)

tomek 05

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
No to widzicie,krakusy mają bardzo podobne profile do Fremo i się mogą bez problemu ze szkopami,pepikami i innymi nacjami łączyć.A LL jest wynalazkiem co tylko niewieLLu ma a za granicami to tylko ściski pozostają.Sam mam LL i myślę o dorobieniu skrzynek przejściowych na Fremo,tym bardziej że się szykuje imprezka u sąsiadów.

luc1979

Znany użytkownik
Reakcje
277 0 0
hugwa napisał(a):
Ja jestem ciekaw tych niemieckich modułów zbudowanych wg PMM.
Jeśli zbudowane na LL-ach to OK. Ale jeśli nie to ciekawym uzasadnienia dlaczego szkop może sie podpiąc, a krakus nie.

"w imię zasad, sk*" ;-)
Niemiecki moduły o których mowa to ta niemiecka makieta która była prezentowana na ostatnim Hobby w Poznaniu. Pan Leszek Lewiński wraz z niemieckim autorem makiety zrobili "moduł przejściowy" z granicą państwową (przy module tym dłubano podczas warsztatów w Poznaniu).

L