Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kolejny przewoznik z Polski. Czas nastał na pokazanie Apporta. Trzy razy drukowałem kalki ale nie jestem w stanie dobrac odpowiedniej zieleni do koloru kabiny. Więc pokaże go w stanie na dzień dzisiejsz. Jak coś mi się urodzi w głowie jak to zrobić to podmienimy naczepe.
No tak, zieleń zupełnie inna, ale model wygląda bardzo dobrze, żeby nie powiedzieć, rewelacyjnie. Jak ktoś nie zna taboru tego przewoźnika to się nie zorientuje. Tak wygląda naprawdę super.
Oba modele pierwsza klasa . Wczoraj mnie naszło i przejrzałem cały Twój temat na poprzednim forum i muszę przyznać że tam laweta miała ciekawszy ładunek Co do paru modeli których zdjęcia też tam są to trzeba przyznać że Jarek swoimi pomysłami wyprzedził herpe o jakieś 4-5 lat . Czekam na kolejne prezentacje modeli które kiedyś wyszły z pod Twojej ręki .
Zgadza się oba modele są rewelacyjne, Volvo lekko lepsze.
Pomysły z życia wzięte, a wykonanie na najwyższym poziomie.
Scanie Vlista to chyba do mnie jadą.
Masz super pomysly na modele i te dwa to kolejny dowód na to. Oba zestawy bardzo mi przypadly do gustu i oba są świetne a jeśli mialbym wybrać lepszego to bylo by nim Volvo.
Bratuluję pomyslów i wykonania.
Co tu dużo pisać, myślę że, moi poprzednicy napisali już wszystko na temat tych modeli. Pogratulować pomysłów i chęci na wykonanie takich majstersztyków.
Obydwa modele świetnie zrobione. Jak dla mnie ciekawsze i fajniejsze jest Volvo ale oczywiście Scanii niczego nie brakuje. Jak się patrzy na Twoje modele aż rośnie zapał do robienia własnych.
Scania można powiedzieć jak zawsze u Ciebie Mi natomiast bardzo podoba się wywrotka . Obłędna jest . Rewelacyjne detale i ten dach który jest pneumatyczny lub hydrauliczny .... mhhh .
To fakt, trochę potu poszło na te modele. Parę rzeczy musiałem robic ręcznie, ale klapa od wanny została wycięta laserem.
I kolejna Scania w tym klimacie. Tym razem od Jaspera Hansena z Danii.
Podobają mi sie ciężarówki w takich malowaniach. Może powrócę do tych klimatów.
Bardzo ładne te modele. Można im się przyglądać i dopatrywać kolejnych małych detali którymi bogato obdarowałeś te modele. Trochę mi się nie podobają te płaskie i sztucznie wyglądające światła tylne ale poza tym to ideały.
Noi kolejne cudo w skali Swoją drogą to paru naszych przewoźników posiada ciekawe malowania w tym stylu także można by się było pokusić . Tutaj mam jeszcze takie pytanie techniczne . Czy jest możliwość nacięcia laserem materiału delikatnie tak ażeby powstało coś na kształt paneli ? O takie coś chodzi jak na zdjęciu http://www.naczepy-bodex.pl/images/str.gl.-1.1.jpg