• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Gotowe modele - jarekom

OP
OP
jarekom

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Witam
Uwagi oczywiście wezmę pod uwage. Kolor paska zrobiłem pomarańczowy, zdawało mi się że będzie ok. Na załączonym obrazku widać ,że nie do końca. Trzeba będzie sprawdzić kolor i wydrukować sam pasek.
I ten zderzak przedni troszkę rozmazany , przynajmniej tak wygląda na zdjęciu .
Obawiam się , że to nie wina zdjęcia , tylko mojej drżącej ręki. Czasami jestem za leniwy i nie chce mi się oklejać taśmą i malować aero. Trzeba będzie nad tym popracować!
Jednie co nie bardzo mi się podoba, to koła w naczepie (ale to raczej kwestia gustu, bo ja nie lubię tego typu felg w naczepach ;-)
Na to niestety nie mam wpływu. Gdzieś na ebay-u widziałem ostatnio jakies odlewy kół. Nawet się przymierzałem aby kupić i zobaczyć jak to wygląda naocznie.
Dzięki za uwagi.

Dzisiaj pokażę następną Scanie Longline, tym razem z kabiną T. Firma holenderska z Amsterdamu - Eikelenboom.

Scania T longline Eikelenboom (1).JPG

Scania T longline Eikelenboom (2).JPG

Scania T longline Eikelenboom (3).JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.068 388 20
Jak nie przepadam za Skakankami z noskiem, to ta długa mi się podoba. Pięknie komponuje się z tą cysterną.

Sebastian CH

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Widać w pracy pewną rękę niezłego fachowca. Super wygląda,, każdy z zaprezentowanych modeli.
Nie wiadomo co powiedzieć, żeby oddać wrażenia które wywołuje oglądanie.
Czekam na więcej. Niezła inspiracja dla takiego laika jak ja.

OP
OP
jarekom

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Witam
Dzisiaj chciałbym pokazać modele Firmy PAWTRANS.
Udało mi sie wykonać trzy modele w tych barwach. Wcześniej zrobiłem Volvo i Mercedesa Actrosa. Ostatnio po ukazaniu sie w sprzedaży częsci , zrobiłem nowego Actrosa MP4.

Pawtrans (15).JPG

Pawtrans (14).JPG

Macsped (13).JPG

Pawtrans (6).JPG

Pawtrans (7).JPG

DSC02637.JPG

DSC02639.JPG

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.283 67 1
Jak zawsze - wyśmienicie :) Największa kolekcja w Polsce modeli w barwach narodowych przewoźników . Jak się tylko pokaże w naszej skali nowe volvo fh to możesz kupować i robić kolejnego pawiana , oni już zamówili . Czekam z niecierpliwością na kolejne prezentacje bo coś tu ostatnio cicho ;)

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Bardzo ładnie zrobione modele. Takie zestawy w kolekcji dają znacznie więcej radości niż wyciągnięte z pudełka "gotowce" i odstawione do gabloty.
Czekamy na więcej :)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.725 109 2
Świetna robota jak zwykle, brzydal wyszedł świetnie osobiście dałbym w ciągniku czerwone piasty,ożywiło by to trochę felgi ( ten nowy wzór felg mi osobiście w ogóle się nie podoba). W W 1:1 na pewno ciągnik ma srebrne piasty .;)

OP
OP
jarekom

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Skończyłem dwa pierwsze pojazdy do asysty gabarytów. Są to Mercedesy Vito w barwach, oczywiście V.D.Vlista.W planie mam jeszcze zamiar zrobić trzy Vito ale starszej generacji i może nowego Caddy.

DSC02650.JPG

DSC02653.JPG

I nastepny skończony model, to kolejny dostawczak szybkiej paczki Bringa. Po Sprinterze i T5 czas na Tranzita.

DSC02656.JPG

DSC02658.JPG

DSC02659.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.068 388 20
Modele robisz rewelacyjne. Wyglądają jak w rzeczywistości. I mnie trochę zazdrość bierze, że jak tak nie umiem.

OP
OP
jarekom

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Witam
Panowie , przecież to nic trudnego. Fakt, trzeba poświęcić trochę czasu aby przyswoić sobie np. Corela. Bardzo przydatny jest ten program , można robić grafikę kalek i w moim przypadku do robienia klisz do fototrawienia. Możecie mi uwierzyć , że jak zrobicie jedną grafike to następna już jest błachostką. Co do reszty , to też mam wpadki.
Modele generalnie wzoruję na ciężarówkach rzeczywistych. Zbieram zdjęcia i na ich podstawie model maluję , dorabiam zbiorniki i inne dodatki. Może dlatego wyglądają jak prawdziwe.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.324 49 0
Tył naczepy bajka, te detale, światła wszystkie oznaczenia rewelka.Volvo jakos bardziej mi się podoba.Jest co ogladać w Twoich wątkach.(y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Galeria 22
Galeria 384
Galeria 18
Galeria 6
Galeria 546