• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

"Frania" i inne cuda PRL-u w skali 1:87

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
@Paweł R
Toż ja od roku czekam na was, oczka wypatruję, na dworcu Centralnym już się ze mnie śmieją, że godzinami na peronie stoję i co słyszę że z Odzi pociąg przychodzi to ja się zrywam i kwiaty z papieru odwijam... a potem wyłażą Odzianie w jesionki odziani... a ciebie i Piotrka nie ma.
I wracam do domu smutny. Powitalny chleb z solą zjadam... a rano wszystko zaczyna się od nowa... I to już tak ponad rok będzie:podstepny:

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Dziś w przerwie od architektury, postanowiłem zrobić sobie urodzinowy prezencik i pomalowałem projekcik, który od dawna czekał na swoją kolej.

Betoniarka z ruchomą gruchą. Widziałem sporo betoniarek, no ale od dawna chciałem spróbować swoich sił w tym temacie.
IMG_4956.JPG
IMG_4957.JPG
IMG_4958.JPG
IMG_4960.JPG
IMG_4962.JPG

Dla dodania życia dodałem robotników, kolejowych, którzy dziś wystąpią w roli budowlańców.
IMG_4951.JPG
IMG_4954.JPG
IMG_4955.JPG

OP
OP
Adam66

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
W niedzielę był u mnie Maciek @Mafo ale dopiero dziś miałem czas by usiąść i obrobić skany.
Maciek ma nie tylko oko do modeli, ale i sam jest niezłym modelem. Przyjechał jak prawdziwy profesjonalista - z garniturem i sporą dozą kreatywnego podejścia. Chciałem prezesa - no to mam wzorzec prezesa :cool: Po głowie mi ten prezes chodził od czasu gdy pierwszy raz zobaczyłem GS Wojtka @Heniek_Star
Już nikt nie powie, że jedynie chłopaki z mazowieckiego klubu u mnie bywają;)

Tylko czarnej Wołgi nie mam :cry:
Kto by miał na zbyciu czarną Wołgę, najchętniej tę starą, proszę bardzo o kontakt.
Myślę, że jeszcze może dorobię Maćkowi papierosa w lewą rękę:podstepny:
Prezes.jpg
Prezes1.jpg