• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK EU07 ..... z myślą o ET41

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.100 33 0
@old_jawa tak to są wózki docelowe. Dokłądnie takie same jak mam w EU07. Nic więcej w nich nie dodam bo będzie to małe i ulegnie połamaniu. Tutaj efekt potęguje jeszcze brak imitacji akumulatorów między wózkami. Ale rozumiem że coś Ci w nich nie gra. Patrząc na model z góry nie rażą mnie. Na zdjęciu zawsze wszystko jest wyolbrzymione ;)

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.109 81 12
@old_jawa tak to są wózki docelowe. Dokłądnie takie same jak mam w EU07. Nic więcej w nich nie dodam bo będzie to małe i ulegnie połamaniu. Tutaj efekt potęguje jeszcze brak imitacji akumulatorów między wózkami. Ale rozumiem że coś Ci w nich nie gra. Patrząc na model z góry nie rażą mnie. Na zdjęciu zawsze wszystko jest wyolbrzymione ;)
...właśnie, akumulatory... Pamiętałem, że kurcze coś tam było, ale nie pamiętałem co:LOL:... Tak to jest, jak się tym sprzętem nie jeździ... Może dlatego wizualnie wydawało mi się, że pudło za wysoko siedzi...
A swoją drogą, już jest efekt "łał":D(y)
Jak to będzie kompletne, to zrobi robotę...

Pozdr,...

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.100 33 0
@Harry Potter , aby ukończyć model muszę:
- dodać na dachu całą instalację izolatorów z przewodami zasilającymi
- dodać wszystkie 4 pantografy
- dodać kalki na model
- wprawić okna
- zamontować oświetlenie przód/tył
- zamontować barierki i poręcze na pudle
- zamontować akumulatory na środku pudła między wózkami
- dorobić zgarniacze i zderzaki
i chyba tyle :)
Wyjdzie tak jak wyjdzie. Ważne by model działał niezawodnie na torze.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.109 81 12
@Harry Potter , aby ukończyć model muszę:
- dodać na dachu całą instalację izolatorów z przewodami zasilającymi
- dodać wszystkie 4 pantografy
- dodać kalki na model
- wprawić okna
- zamontować oświetlenie przód/tył
- zamontować barierki i poręcze na pudle
- zamontować akumulatory na środku pudła między wózkami
- dorobić zgarniacze i zderzaki
i chyba tyle :)
Wyjdzie tak jak wyjdzie. Ważne by model działał niezawodnie na torze.
...punkt po punkcie zrealizujesz...
To nie porodówka...;)

Pozdr,...

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.100 33 0
Każdy krok jest tak ekscytujący, a zarazem stresujący by czegoś nie zepsuć.
Poręcze już zamocowane..
20240422_223752.jpg
Teraz jeszcze czekam na dekoder i trzeba go zainstalować. Niby nic....ale miejsca tam tak mało na wszystko :)
20240422_223724.jpg
No i najważniejsze....by moja cała elektronika zadziałała :)

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.100 33 0
Model gotowy. Jeździ i świeci na razie tylko na biało. To wynik testów analogowych. Czerwone światłą sprawdzę niebawem na DCC.
20240423_151549.jpg
W najbliższym czasie wezmę model do garażu i tam go pogonię z długim składem tak jak to powinno być zrobione.
Wcześniej muszę chyba jednak rozstawić sieć trakcyjną dla niego, aby to jakoś wyglądało sensownie na zdjęciu.
20240423_151805 (1).jpg
20240423_151805.jpg

Model jest jaki jest.....ale jest ;)
Ma wiele kompromisów ale to wynik skali ;) Z drugiej strony cieszy mnie jak diabli bo to jedyna sztuka w N i cieszę się że w końcu go zrobiłem. Generalnie to tylko dla tego loka zabrałem się za projekt 3D EU07 ;)
Park maszynowy w skali N się powiększa i to cieszy.
20240423_152152.jpg

Serdecznie pozdrawiam.

PS. tu jeszcze fotunia oryginału jaka była inspiracją. Kolorystyka zielona i połówkowe pantografy...
http://rail.phototrans.eu/14,74214,0,HCP_203E_ET41_105.html

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.109 81 12
Model gotowy. Jeździ i świeci na razie tylko na biało. To wynik testów analogowych. Czerwone światłą sprawdzę niebawem na DCC.
Zobacz załącznik 1049253
W najbliższym czasie wezmę model do garażu i tam go pogonię z długim składem tak jak to powinno być zrobione.
Wcześniej muszę chyba jednak rozstawić sieć trakcyjną dla niego, aby to jakoś wyglądało sensownie na zdjęciu.
Zobacz załącznik 1049249
Zobacz załącznik 1049250

Model jest jaki jest.....ale jest ;)
Ma wiele kompromisów ale to wynik skali ;) Z drugiej strony cieszy mnie jak diabli bo to jedyna sztuka w N i cieszę się że w końcu go zrobiłem. Generalnie to tylko dla tego loka zabrałem się za projekt 3D EU07 ;)
Park maszynowy w skali N się powiększa i to cieszy.
Zobacz załącznik 1049252

Serdecznie pozdrawiam.

PS. tu jeszcze fotunia oryginału jaka była inspiracją. Kolorystyka zielona i połówkowe pantografy...
http://rail.phototrans.eu/14,74214,0,HCP_203E_ET41_105.html
....nosz qrcze mac... :eek::eek::eek:
ZAJEBISTEEEE!!!!:love::love::love:

Pozdr,...

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
665 5 1
Dzięki Przemku. Jeszcze 2 fotki w słońcu i pod drutem.

A teraz kolejny temat który muszę ogarnąć dla ET41. Większe pudełko. To co używam normalnie jest za krótkie.... będzie konieczność zrobienia z 3 pudełek 2 docelowych.
Zobacz załącznik 1049483
Pomiary poczynione.
tylko 2 docelowe pudełka? A co będzie jak się znajdzie np. 3 chętnych na ET41? :p

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.100 33 0
@ALA wiem dopiero na fotach to zauważyłem. To efekt kabli. Już docisnąłem. Jak się da i jest ok.

@MisioPas po co się martwić na zapas.... najpierw muszę pudełko zrobić tak by pasowało na ten egzemplarz. Jak się uda wszystko pociąć to będzie sukces. Testy w weekend u teścia.