Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
@pado Model świetnie wygląda, powiedz mi tylko czy te maskownice wózków już są docelowe? Tak patrzę na zdjęcia z boku lokomotywy i coś mi w nich nie gra.
@old_jawa tak to są wózki docelowe. Dokłądnie takie same jak mam w EU07. Nic więcej w nich nie dodam bo będzie to małe i ulegnie połamaniu. Tutaj efekt potęguje jeszcze brak imitacji akumulatorów między wózkami. Ale rozumiem że coś Ci w nich nie gra. Patrząc na model z góry nie rażą mnie. Na zdjęciu zawsze wszystko jest wyolbrzymione
@old_jawa tak to są wózki docelowe. Dokłądnie takie same jak mam w EU07. Nic więcej w nich nie dodam bo będzie to małe i ulegnie połamaniu. Tutaj efekt potęguje jeszcze brak imitacji akumulatorów między wózkami. Ale rozumiem że coś Ci w nich nie gra. Patrząc na model z góry nie rażą mnie. Na zdjęciu zawsze wszystko jest wyolbrzymione
...właśnie, akumulatory... Pamiętałem, że kurcze coś tam było, ale nie pamiętałem co... Tak to jest, jak się tym sprzętem nie jeździ... Może dlatego wizualnie wydawało mi się, że pudło za wysoko siedzi...
A swoją drogą, już jest efekt "łał"
Jak to będzie kompletne, to zrobi robotę...
@Harry Potter , aby ukończyć model muszę:
- dodać na dachu całą instalację izolatorów z przewodami zasilającymi
- dodać wszystkie 4 pantografy
- dodać kalki na model
- wprawić okna
- zamontować oświetlenie przód/tył
- zamontować barierki i poręcze na pudle
- zamontować akumulatory na środku pudła między wózkami
- dorobić zgarniacze i zderzaki
i chyba tyle
Wyjdzie tak jak wyjdzie. Ważne by model działał niezawodnie na torze.
@Harry Potter , aby ukończyć model muszę:
- dodać na dachu całą instalację izolatorów z przewodami zasilającymi
- dodać wszystkie 4 pantografy
- dodać kalki na model
- wprawić okna
- zamontować oświetlenie przód/tył
- zamontować barierki i poręcze na pudle
- zamontować akumulatory na środku pudła między wózkami
- dorobić zgarniacze i zderzaki
i chyba tyle
Wyjdzie tak jak wyjdzie. Ważne by model działał niezawodnie na torze.
Powoli do brzegu. Budy prawie poskładane. Jeszcze blaszki na poręcze i lampy I będzie finał.
Może do końca tygodnia uda się odpalić model, pod warunkiem że dotrze dekoder
Każdy krok jest tak ekscytujący, a zarazem stresujący by czegoś nie zepsuć.
Poręcze już zamocowane..
Teraz jeszcze czekam na dekoder i trzeba go zainstalować. Niby nic....ale miejsca tam tak mało na wszystko
No i najważniejsze....by moja cała elektronika zadziałała
Model gotowy. Jeździ i świeci na razie tylko na biało. To wynik testów analogowych. Czerwone światłą sprawdzę niebawem na DCC.
W najbliższym czasie wezmę model do garażu i tam go pogonię z długim składem tak jak to powinno być zrobione.
Wcześniej muszę chyba jednak rozstawić sieć trakcyjną dla niego, aby to jakoś wyglądało sensownie na zdjęciu.
Model jest jaki jest.....ale jest
Ma wiele kompromisów ale to wynik skali Z drugiej strony cieszy mnie jak diabli bo to jedyna sztuka w N i cieszę się że w końcu go zrobiłem. Generalnie to tylko dla tego loka zabrałem się za projekt 3D EU07
Park maszynowy w skali N się powiększa i to cieszy.
Model gotowy. Jeździ i świeci na razie tylko na biało. To wynik testów analogowych. Czerwone światłą sprawdzę niebawem na DCC. Zobacz załącznik 1049253
W najbliższym czasie wezmę model do garażu i tam go pogonię z długim składem tak jak to powinno być zrobione.
Wcześniej muszę chyba jednak rozstawić sieć trakcyjną dla niego, aby to jakoś wyglądało sensownie na zdjęciu. Zobacz załącznik 1049249 Zobacz załącznik 1049250
Model jest jaki jest.....ale jest
Ma wiele kompromisów ale to wynik skali Z drugiej strony cieszy mnie jak diabli bo to jedyna sztuka w N i cieszę się że w końcu go zrobiłem. Generalnie to tylko dla tego loka zabrałem się za projekt 3D EU07
Park maszynowy w skali N się powiększa i to cieszy. Zobacz załącznik 1049252
Dzięki Przemku. Jeszcze 2 fotki w słońcu i pod drutem.
Latem
Jesienią
A teraz kolejny temat który muszę ogarnąć dla ET41. Większe pudełko. To co używam normalnie jest za krótkie.... będzie konieczność zrobienia z 3 pudełek 2 docelowych.
Pomiary poczynione.
Dzięki Przemku. Jeszcze 2 fotki w słońcu i pod drutem.
A teraz kolejny temat który muszę ogarnąć dla ET41. Większe pudełko. To co używam normalnie jest za krótkie.... będzie konieczność zrobienia z 3 pudełek 2 docelowych. Zobacz załącznik 1049483
Pomiary poczynione.
@ALA wiem dopiero na fotach to zauważyłem. To efekt kabli. Już docisnąłem. Jak się da i jest ok.
@MisioPas po co się martwić na zapas.... najpierw muszę pudełko zrobić tak by pasowało na ten egzemplarz. Jak się uda wszystko pociąć to będzie sukces. Testy w weekend u teścia.