• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK EU07 ..... z myślą o ET41

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
735 8 1
Kiedyś robiłem testy i wyszło mi że stara BR143 od Roco pociągnie drugą taką samą wersję DUMMY plus ok 40 wagonów. Na filmie nagrane jest 30 sztuk...

Myślę że ta ET41 by spokojnie wytargała ze 30 takich pudernic od Trixa.
Może zrobimy akcję że na mój koszt podeślecie mi swoje zestawy (jakoś je sobie oznaczycie :) ) i nakręcę film z długim składem ;)
Co wy na to... @micrus, @MisioPas, @techno ?
jak sobie Szymku przyjdziesz to dostaniesz - bez kosztów przesyłki - 6 szt do testów. Ale odbiór tylko do 28 maja, bo potem nie wiem co będzie (mam ważniejsze sprawy na głowie niż pudernice ;)

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.256 33 0
to ile tego jest? ja naliczyłem 36
PS: ET41 nieźle ciągnie.Ja myślalem, że ledwo poczłapie z prędkością minimalną
Tak 36 sztuk.... a lokomotywa spokojnie jedzie.
To co na filmie to ok 1/2-1/3 jej prędkości maksymalnej.
Można by dać szybciej ale strach że to wszystko powypada na zakrętach.
Wagonów by też można było dorzucić jeszcze.

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.256 33 0
... A w stacji to Ci się wogóle mieści??:niepewny:
Pozdr,...
ps. dobry uciąg ma ten jamnior...:gwizd:
Stacji nie mam. Mam tylko tor dookoła garażu. Czasem brakuje jakiejś mijanka i nie wykluczam ze do tego kiedyś wrócę.... ale póki co to nie planuję.

Jamnik by jeszcze spokojnie wziął na hak kolejne 6 pudernic.... ale z ciekawości niebawem zrobie test z Vectronem od Flesia i z SU46 na bazie Brawy....czy dadzą radę....