Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Mam do odbioru u kolegi nową BR216 od Piko. Jak patrzę jak są zaprojektowane tam wózki.... to mam ogromną nadzieję że może ten model się do czegoś nada aby go użyć
Takie wspaniałe rozwiązanie maskownic wózka. Bajka.
No w końcu doszły dobre wydruki, to można coś przymierzyć i sprawdzić czy jedno pasuje do drugiego
Teraz na tapecie testy dla:
- sprzęgów na prostym odcinku i na łukach
- gum między członami
- pantografów
- dociętych ram dawców na odpowiednią długość
potem można ruszyć z przygotowaniem budy do malowania.
No w końcu doszły dobre wydruki, to można coś przymierzyć i sprawdzić czy jedno pasuje do drugiego
Teraz na tapecie testy dla:
- sprzęgów na prostym odcinku i na łukach
- gum między członami
- pantografów
- dociętych ram dawców na odpowiednią długość Zobacz załącznik 1022872Zobacz załącznik 1022873
potem można ruszyć z przygotowaniem budy do malowania.
@Harry Potter to wydruk tego samego pliku w z dwóch różnych materiałów. Zrobiłem to z czystej ciekawości by sprawdzić jaka jest różnica i czy jest jakaś różnica. Wszystko się okaże w trakcie sklejania modelu.
No właśnie odczucia są takie że:
Materiał w kolorze TAN jest tańszy jak przeźroczysty
- obrabia się go tak samo jak ten przeźroczysty
- Mam wrażenie że jest bardziej kruchy jak przeźroczysty
- do tego jest bardziej tempy w kontekście powierzchni....to takie odczucie organoleptyczne. Kształt i forma ta sama jak nasz wydruk szklany.... ale jest jakby inny. Co prawda wszystkie otwory i dziury są tam gdzie mają być. Nawet te najmniejsze o średnicy 0,4mm.....ale mam mieszane uczucia. Więcej wrażeń pewnie się pojawi na etapie dalszego malowania.
Póki co budą dostała podkład i będzie szlifowana....potem blaszki trawione i inne elementy drukowane. Oczywiście jak będzie co pokazać to się podzielę wrażeniami.
No 7 została ukończona.... to czas zabrac sie za model 2*7=14... a raczej ET41. Zobaczyny niebawem co z tego wyjdzie. Na razie poskładałem pudła. Niebawem malowanie ....
@Harry Potter oby realizacja była równie interesująca jak zapowiedź mam nadzieję że was nie rozczaruje.... ale poczekajmy do finału. Zastanawia mnie ile znajdę baboli w tym projekcie.... bo coś napewno znajdę