• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK EU07 ..... z myślą o ET41

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.100 33 0
Może i ciut za wysoko.... zależy z jakiego kąta patrzysz :) ta wersja ma jeszcze masę kabli pod dachem, które to niestety mi troszkę odpychają budę. Następna karoseria ma ich mniej i będzie lepiej leżeć ... ale z perspektywy czasu uważam że ten model jest trudny do zrobienia, aby dobrze wyglądał. Przy ET41 zrobię lekkie modyfikacje. Może będzie lepiej :)

Reakcje
47 0 2
Tak pi razy drzwi, powinno być 24,4mm od szyny do dachu. Zmierzyć potworka trzeba i udowodnić, że jest ok. Dla mnie wygląda dobrze, bo moje też śmiesznie wysoko mają budę nad torami. (27,1 do złożonego i 42,4 do rozłożonego pantografa, i z podobnym modelem pantografu, mam problem głównie z wysokością złożonych)

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.100 33 0
Mając chwile czasu u teściów w końcu zabrałem się za dokończenie projektu ET41. Na razie powstał wirtualny model bazujący na wersji ET41-105. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Pewnie parę miesięcy potrwa, zanim pojawi sie pełny model ;)
ET41-105-103.jpg

@kokodin wysokość od szczytu dachu do szyny modelu 3d ma 25mm.

Reakcje
3.110 81 12
Mając chwile czasu u teściów w końcu zabrałem się za dokończenie projektu ET41. Na razie powstał wirtualny model bazujący na wersji ET41-105. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Pewnie parę miesięcy potrwa, zanim pojawi sie pełny model ;)
Zobacz załącznik 1008539

@kokodin wysokość od szczytu dachu do szyny modelu 3d ma 25mm.
...zapowiada się interesująco:D(y)

Pozdr,...

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
5.100 33 0
Wiem że model nie jest idealny, ale w kolorach jesiennych mu do twarzy. Nawet wagon ma jesienny :)
20231024_234553.jpg

ET41 powoli się materializuje. Jak wydruki do mnie dotrą, to się podzielę wrażeniami. Póki co to mam mieszane uczucia do tego co widziałem na foto :)

Reakcje
3.110 81 12
@kokodin moja EU07 to nic, mnie to zadziwia :)
...pomijając efekt, zapewne jazda z opuszczonymi patykami na skutek rozkazu pisemnego "O" z powodu opuszczenia sieci / jakichś prac ( np w podstacji - sieć uszyniona, ryzyko zwarcia do szyn i sporych uszkodzeń dynamicznych spowodowanych polem elektromagnetycznym pochodzącym od prądu zwarciowego) lub regulaminowe zachowanie w wyniku długotrwałego zaniku napięcia ( na oko jechał ok 60km/h)...
Pozdr,...