Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
(1971 rok - EU07 typ 4E o niezidentyfikowanym numerze na nieistniejącej obecnie stacji Rury k/Lublina)
źródło zdjęcia i więcej informacji tutaj http://rury.kolej.org.pl/hist.html
Dałem ostatniemu zdjęciu "super", ponieważ pochodzi z moich zbiorów . Może uda mi się coś jeszcze wycisnąć z tego starego diapozytywu marki ORWO, bo jakość nie teges. Zdjęcie wykonał mój ojciec wczesną jesienią 1971 roku. A tak w ogóle, to również gorąco polecam ww. stronę o nieistniejącej już st. Rury.
1/20s? Z ręki i w ruchu śledząc obiekt? No gratuluję takiej stabilności ciała. Przy takim czasie to normalnie rozmazanie spowoduje bicie serca.
A może 1/200s?
Samochody przy prędkości 50km/h stukam 1/30 z ręki. Muszę poćwiczyć na lokomotywach. Mam jedno miejsce gdzie mogę w miarę oddalić się od torów by dobrze złapać w kadr całą lokomotywę i dać jej jeszcze trochę powietrza.