• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie EU07/EP07

matis_kr

Znany użytkownik
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
157 1 0
Zdjęcia robione dziś na szybko w Chybiu z samochodu. EU07 z niecodziennym transportem kontenerów do Czech.
DSC07380.JPG

DSC07382.JPG
DSC07385.JPG

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.017 63 25
Nie rozumiem osób które twierdza ze ta lokomotywa nie możne jechać z takim składem, ze to nie może z tym... Przecież dziś jest wszystko możliwe :) Zawsze są, zawsze były i zawsze będą wyjątki od reguły :) Jednak dla takich purystów kolejna focia :D

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.590 73 0
Nie rozumiem osób które twierdza ze ta lokomotywa nie możne jechać z takim składem, ze to nie może z tym...
Ja też nie rozumiem ..... ale może zamiast tych przekomarzań dodaj coś więcej. Co to jest: planowy ruch pasażerski, jakieś przesyłanie wagonów, awaria, wypożyczenie czy też wyjazd tych wagonów w ich ostatnią trasę???

Przecież dziś jest wszystko możliwe .....
Taak? To spróbuj założyć hełm ...... na drugą stronę. ;)

Ostatnio edytowane:

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
Ja też nie rozumiem ..... ale może zamiast tych przekomarzań dodaj coś więcej. Co to jest: planowy ruch pasażerski, jakieś przesyłanie wagonów, awaria, wypożyczenie czy też wyjazd tych wagonów w ich ostatnią trasę???
Dokładnie tak. Popieram.

Szkoda by było, żeby ktoś, kto może wstawić tu na forum fajne i ciekawe zdjęcia nie zrobił tego tylko dlatego, że nie pamięta gdzie i kiedy oraz w jakich okolicznościach były zrobione.

Ale...

Jednocześnie fajnie było by dodać jakiś krótki opis jeżeli jest to możliwe (oprócz opisu loka, dodać gdzie i kiedy zrobione, zamiast tylko powielać dla przykładu dobrze widoczny na zdjęciu numer lokomotywy).

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 5 2
Ja bym celował albo na Franowo lub tam gdzie jest przypisana, na szopę koło przystanku Bydgoszcz Bielawy.

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.201 1 0
Kilka strzałów z mojej wizyty w Poznaniu 2015-05-13 (zdjęcia robione starym kompakcikiem Samsunga)

EU07-306 za chwilę odjedzie w kierunku Gdyni:

EP07-1054 gotowy do wyścigu z "rodzynkiem" :)

Trafiła się też "świnka" EP08-001 ciągnąca TLK do Gorzowa

...i na koniec mój osobisty EP07-383 na czele TLK "Gwarek", którym wróciłem do domu:

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.017 63 25

Taak? To spróbuj założyć hełm ...... na drugą stronę. ;)
A gdzie napisałem "planowy ruch pasazerski"?

Co do zdjęcia. Zostało ono wykonane zaraz po postawieniu składu dla kibiców z Poznania do Warszawy. Był to przejazd na ostatni mecz Lech- Legia.

Sprawdziłem date 9.05.2015r. godz. 8:55

Ostatnio edytowane:

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.948 121 22
Co to jest: planowy ruch pasażerski, jakieś przesyłanie wagonów, awaria, wypożyczenie czy też wyjazd tych wagonów w ich ostatnią trasę???
Swoją drogą, to nie raz jeden przewoźnik wynajmuje lokomotywy innemu przewoźnikowi. Jakiś czas temu, Koleje Śląskie wynajmowały EU07 od PKP Cargo, a te ciągnęły również wynajmowane wagony pasażerskie kolei czeskich. :) Przykładem takiej lokomotywy jest niebieska EU07-527, wykonana w modelu przez firmę Schlesienmodelle.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 5
Koleje w Polsce 7
Koleje w Polsce 3
Koleje w Polsce 4
Koleje w Polsce 7