• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja East & West - Michał M.

OP
OP
Michał M.

Michał M.

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Wielkie dzięki za komentarze! Dzisiaj model, o którym już wspominałem. Po 3 miesiącach codziennej roboty mogę uznać, że jest skończony... :)

Scania R520 Streamline + Ravenhorst "Tijs De Koning" (NL)
tijsczapa.JPG
tijs25.JPG
tijs23.JPG
tijs21.JPG
tijss.jpg
tijsss.JPG
tijs13.JPG
tijs14.JPG
tijs20.JPG
tijs19.JPG
tijs16.JPG

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Jako, że pracę nad modelem widziałem krok po kroku, od początku do końca, moje zdanie na ten temat znasz, mianowice - wyszło zajebiście i chyba to by było na tyle bo mowę mi odjęło :D. Oby więcej takich precyzyjnie zrobionych modeli i w każdym detalu odwzorowanych.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Nie chce tutaj się czepiać, ale kolego, chyba pomyliłeś działy?! 1:1 ma swój temat więc z czym do ludzi tutaj. A tak serio.... nie wiem co powiedzieć. Wiedziałem że robisz ten model, jak ciągnik mogę skomentować, że wyszedł super,a ta naczepa... ta siatka, te pasy naciągowe ( swoja droga jak je zrobiłeś? ) wszystkie detale na ramie. Po prostu poezja, i po raz kolejny przez Ciebie straciłem motywacje do modeli :D

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Litości!Co już się trochę podniosę i wydaje mi się,że już wiem co i jak, to pojawia się TAKIE COŚ co pokazał kolega Michał M.W takim momencie noszę się z zamiarem wystawienia wszystkiego/a trochę tego jest/ z info "likwidacja kolekcji"Bo chłopie życia mi braknie aby chociaż w połowie dorównać Tobie.Pełny szacun za pomysł,cierpliwość i wykonanie !!!

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Może tak poprosić moderacje by zablokowała konto Michała? :D
A na poważnie, model po prostu rewelacyjny! Na pierwszy rzut oka wygląda jak WSI 1:50. (y) Halogeny, pasy, cytrynki - mógłbym wpatrywać się w nie godzinami. Tył naczepy to już poezja. Bardzo podobają mi się też fotki (kadr, ustawienie itd), prawie jak te z Twojego flickra. Oby udało Ci się zrobić sesje z 1:1. ;)

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
KLASA! To jest dopiero majstersztyk! Piękny zestaw, tak wykonany model marzy mi się u siebie (y) Powiedz, czy przednie światła to malowane od srodka czy kalka? Jesli kalka to pod kloszem czy na kloszu?

OP
OP
Michał M.

Michał M.

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Dziękuje Wam za komentarze, ciesze się, że model się podoba. :)

Piotrek, pasy są to paski wycięte z folii samoprzylepnej koloru czarnego.
Abarth, lampy jest to kalka naklejona na kloszu.

W gablocie powoli brakuje miejsca więc Scania dostała swój ciasny, ale własny "domek". :D Dzięki Kacper1224 :)
DSC08588 kopia.jpg

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Szok, że takie cudeńko można wykrzesać w tak małej skali. Pozostaje tylko pogratulować cierpliwości i zdolności manualnych potrzebnych do wykonania takiego cacka. (y) Efekt jest niesamowity.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 128