• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Budownictwo Drewniany dom z kartonu

hamulcowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.179 26 1
Sugerowałbym, nieco krótsza trawę między torami. Z boków jest dobrze, ale na "międzyszyniu" można uzyskać dobry efekt przy pomocy drobnych , barwionych. trocin. Daje to efekt krótkiej trawy, jakichś porostów i różnej drobnej "zieleniny", jaką można między szynami spotkać.

OP
OP
PingwinRico

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.931 32 2
Jako, że krajobraz jest typowo wiejski, to nie mogło zabraknąć chociaż skrawka zboża. :D

Zboże powstało z pociętej wycieraczki kokosowej.
Moja niestety miała wzorki, więc musiałem ją sztukować na fragmenty pola.
Krawędzie każdego fragmentu podmalowałem farbką w kolorze ziemi, a wystające z boku frędzle podciąłem elektryczną maszynką do golenia. :)
Gotowy fragment po prostu nakleiłem na dioramkę.
Gdy klej związał, całość zboża wyrównałem od góry tą samą maszynką do golenia. :D

Pole.jpg

Pole2.jpg

Pole3.jpg

Pole4.jpg

Pole5.jpg

Pole6.jpg

Pole7.jpg

OP
OP
PingwinRico

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.931 32 2
Trawa zdecydowanie nie jest soczysta, a wszystko zależy przy jakim oświetleniu były robione zdjęcia i na jakim ekranie wyświetlane (sam widzę różnicę na smartfonie, na komputerze i aparacie). :)
Ale też nie jest wypalona jak u mistrza @odysey . :)

Chciałem żeby zboże było trochę jaśniejsze, ale nie znalazłem takiej wycieraczki.

polenowe.jpg

polenowe2.jpg

polenowe3.jpg

polenowe4.jpg

Uważam, że trawa trawie nie równa i może być wypalona, a może być trochę zieleńsza.

rogow-kolej-waskotorowa-047-201807-readyforboarding_pl.jpg

rogow-kolej-waskotorowa-083-201807-readyforboarding_pl.jpg