• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Dioramy - Brodagaz

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.336 109 2
No to czekamy na relację. :)
Może nie widać tego na pierwszy rzut oka , ale moduł już dostał kilka detali , pomalowane zostały tory ( następnie zostaną spatynowane) doszły barierki na wiadukcie i delikatnie zmodyfikowałem zieleninę , teraz pracuję nad drogą gruntową i zieleniną wyższą , no i muszę tu wstawić zdjęcie tego modułu jak wyglądał przed zabiegami.
[DOUBLEPOST=1456267268,1456266966][/DOUBLEPOST]Już w trakcie warsztatów poszły pierwsze posypki w ruch.;)
IMG_9376BB.jpg

[DOUBLEPOST=1456267302][/DOUBLEPOST]Jeszcze dużo pracy :D

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 16 0
Wioska wygląda rewelacyjnie. Prawie jak na polskiej wsi. Kolor jeziora jest super, nie wiem czemu ale mój jest ciemny. Magazyn, ogrodzenie z siatki drucianej i zarosniete płyty bardzo mi się podobają. Zwierzęta to wyrób własny czy jakaś firma?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.896 387 20
Jak dla mnie to lepiej wygląda. Teraz zieleń jest bardziej naturalna. Dodane elementy robią dobra robotę. Podoba mi się. (y)

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Zdradzisz nam co autos miał na mysli rzucając tak duży kawał betonu na krzaki? Czemu to ma słuzyć bo przygladam sie i przygladam i nie mam pojecia a lepiej chyba bez tego by wygladalo :) Przydało by się tez zeby pod mostem się coś świeciło, moze motor albo rower na tej polnej dróżce? ;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.896 387 20
Zdradzisz nam co autos miał na mysli rzucając tak duży kawał betonu na krzaki? Czemu to ma słuzyć bo przygladam sie i przygladam i nie mam pojecia a lepiej chyba bez tego by wygladalo :)
Jak dla mnie to ten kawał betonu to jakaś resztka bunkra, albo umocnień wojskowych pozostałych po II Wojnie Światowej, jakich jest dużo na Pomorzu Zachodnim. Mnie się taki element podoba i kojarzy właśnie z tamtymi terenami.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.336 109 2
Zdradzisz nam co autos miał na mysli rzucając tak duży kawał betonu na krzaki? Czemu to ma słuzyć bo przygladam sie i przygladam i nie mam pojecia a lepiej chyba bez tego by wygladalo :) Przydało by się tez zeby pod mostem się coś świeciło, moze motor albo rower na tej polnej dróżce? ;)
Zarośnięty bunkier, świecić się miała Audi ale druciki odpadły i nie maiłem już wczoraj siły z nimi walczyć :mad:
Jak dla mnie to ten kawał betonu to jakaś resztka bunkra, albo umocnień wojskowych pozostałych po II Wojnie Światowej, jakich jest dużo na Pomorzu Zachodnim. Mnie się taki element podoba i kojarzy właśnie z tamtymi terenami.
Dokładnie stary uszkodzony bunkier , szału nie robi dlatego zarośnięty ;)

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.336 109 2
To przybrudz troche ten bunkier ;) Szczerze to po fotkach nie wpadł bym na to :D
Fotki są słabe , a bunkier jest już odpowiednio brudny ;)
Szlaki kolejowe , węzły , wiadukty i mosty zawsze były elementami strategicznymi i zawsze koło nich znajdowały się umocnienia , bunkry i inne typowo militarne obiekty różnej maści , obecnie nie zostało już ich zbyt wiele dlatego pewnie było Ci ciężko zrozumieć mój pomysł , w puszczy bukowej niedaleko Szczecina tuż przy autostradzie znajdują się jeszcze inne fajne elementy które by mógł ów kawałek betonu imitować a mianowicie stare przyczółki mostowe.
[DOUBLEPOST=1456580360][/DOUBLEPOST]
Albo chociaż niech się kolo niego gość z cienkim wąsem kręci :D
Jest w środku :p

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Fotki są słabe , a bunkier jest już odpowiednio brudny ;)
Szlaki kolejowe , węzły , wiadukty i mosty zawsze były elementami strategicznymi i zawsze koło nich znajdowały się umocnienia , bunkry i inne typowo militarne obiekty różnej maści , obecnie nie zostało już ich zbyt wiele dlatego pewnie było Ci ciężko zrozumieć mój pomysł , w puszczy bukowej niedaleko Szczecina tuż przy autostradzie znajdują się jeszcze inne fajne elementy które by mógł ów kawałek betonu imitować a mianowicie stare przyczółki mostowe.
[DOUBLEPOST=1456580360][/DOUBLEPOST]

Jest w środku :p
Masz racje, za młody jestem żeby o tym pamiętac ale dzięki za info ;)

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.608 26 0
Muszę przyznać, że nieźle odpicowałeś ten moduł. Najlepsze jest to, że zapomniałem Ci powiedzieć o bunkrze, bo też mi chodził po głowie :D.
Audi postaw gdzieś na poboczu, bo w drodze jest wbudowany drut do Fallera. I koniecznie nie zapomnij o VW Jetta przy wjeździe na polną drogę. Dostawię tam później jednego gościa. ;)

Ponieważ wiadukt teraz nie pasuje do pozostałych 4 modułów (z "polami golfowymi") tworzących z nim jedną całość, to teraz muszę Ci chyba je podrzucić na warsztat :ROFL::ROFL::ROFL:

P.S. Wrzucił byś jeszcze fotki w lepszej jakości.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.336 109 2
Od razu powiem z fotkami jest problem bo moduły są za duże i nie mam gdzie ich dobrze obfocić , dziś w Audi skończyła się waha i stoi pod wiaduktem , dobrze że ma nowy akumulator :)
Przy bunkrze jest impreza w stylu <<Ale ja Ciebie szanuję >> , trochę kwiatów doszło i zając, Gerson zapomniałem o Jettie ale to nic straconego dołożyć mogę .

Samochód oświetlał Abarth.
20160227_193553.jpg
20160227_193649.jpg
20160227_193722.jpg
20160227_193733.jpg
20160227_193756.jpg
20160227_193808.jpg
20160227_193824.jpg
20160227_194048.jpg
20160227_194111.jpg
20160227_194124.jpg
20160227_194144.jpg