• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Dioramy - Brodagaz

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Dotyczy transportu z pola: jedyne czego można się przyczepić to trawa rosnąca na drogach dojazdowych. Ona nigdy nie jest taka piękna i zielona, szczególnie że pola obok są trochę wysuszone. No chyba, że masz nawadniane te trawy na drogach technicznych :) Najczęściej rosną chwasty albo jest pustynia (np. wysuszona trawa)
Wynika na to że Paweł musi wkońcu wyjsc z przed komputera i telefonu poza dom ;) Może tez i w tym roku na Poznaniu dłużej zagości a nei tylko komputer i komputer, potem bedzie wygladał jak Ci których my z Rysą widzielismy na PGA, co podniecali sie tym starym komputerem i twierdzili z to najnowszy :ROFL:

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.336 109 2
Tylko Marcin ma pole w czasie zbiorów, a nie na wiosnę, jak się domyślam po transporcie z pola :)
Szczerze mówiąc dla mnie nie jest to tak istotny szczegół , chodzi o tą zieleninę , więc spierać się nie ma o co aczkolwiek u mnie taka trawa do jesieni prawie stoi zielona i wysoka ale tak jak pisałem rejon mocno wilgotny, wręcz bagnisty :)

pj-pauli

Znany użytkownik
Reakcje
142 8 0
Ok, ja się nie spieram, tylko zawsze w czasie zbiorów takie powysychane widziałem, zapewne zależy to od terenu i częstotliwości opadów.
I tak jak jest, też jest super :)

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.336 109 2
Ok, ja się nie spieram, tylko zawsze w czasie zbiorów takie powysychane widziałem, zapewne zależy to od terenu i częstotliwości opadów.
I tak jak jest, też jest super :)
Pawełku jeszcze jedna sprawa u mnie będzie skracana wysokość środka trawy , a szczerze dałbym więcej wyschniętej ale mi się skończyła .
Ogólnie tak próbuje dopasować zieleń by moduły było wiosenno letnie czy to wychodzi to już Wy ocenicie.:)
Cieszę się że mimo niedoskonałości i tak się podoba , teoretycznie każdy następny moduł powinien być lepszy.;)

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.336 109 2
Dziś taka fotka słabej jakości , próbuje jakiś mały zbiornik wodny zrobić , na razie robię dno i impregnuje , zobaczymy co z tego wyjdzie;)
20160212_220758.jpg

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Niezbyt widzi mi się ta trzcina wokół stawu, troche za gęsto i za sztywno, za to podoba mi sie woda, mozesz zdradzic z czego robiles? Reszta bardzo fajna, zwłaszcza obora ;)

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.336 109 2
Z trzyciny tez nie jestem zadowolony jak klej wyschnie to ją przerzedzę , woda to dwa produkty , granulat Woodlanda ( rozpuszcza się na gorąco i zalewa niestety wada taka że mimo przygotowanego dna temperatura była za wysoka i rozpuściło się wszystko ledwo uratowałem ) , na to poszła woda modelarska Valiljeo jednoskładnikowa i zanim całkiem wyschła miękkim pędzlem starałem się uformować powierzchnie :);)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.896 387 20
Ciekawie wygląda ten staw. Jak przerzedzisz trzcinę i sitowie to będzie bardziej realistycznie.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.896 387 20
Bardzo ciekawie to wygląda. Ja jeszcze bym przybrudził trochę dach domu, bo jakoś za bardzo się świeci. Staw fajny, tylko nadal chyba za dużo tego sitowia.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.336 109 2
Bardzo ciekawie to wygląda. Ja jeszcze bym przybrudził trochę dach domu, bo jakoś za bardzo się świeci. Staw fajny, tylko nadal chyba za dużo tego sitowia.
No niestety mam z tym problem za bardzo nie mogę tego przerzedzić ale na szczęście zielenina potrafi być gęsta w koło takich dziwnych zbiorników wodnych.
Chyba będę musiał tak zostawić bo inaczej wszystko mi się zepsuje.
Dach jest matowy i już był brudzony , zastanawiam się jak w słabym oświetleniu wyszło że jest błyszczący (n)
DSC_4372 a.JPG
leliszka_4.jpg
leliszka_8.jpg

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Broda staw wyszedł nieźle ,jednak jak się nie obrazisz wygląda jak wykoszony kosiarką na brzegach .Jak Byś dosadził parę innych trawek przy samym zarysie stawiku (oczka) w różnych wysokościach zyskał by na realiźmie
Sitowie i te sprawy muszą go unaturalnić .Wiem że Masz talent i ...zrobisz jak zechcesz :) .
Woda świetna !!!! Pałki wodne mile widziane przy tej drodze polnej lub właśnie trawa typowo pampasowa porastająca takie bajora

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.896 387 20
No niestety mam z tym problem za bardzo nie mogę tego przerzedzić ale na szczęście zielenina potrafi być gęsta w koło takich dziwnych zbiorników wodnych.
Masz rację, ale tu poprę Pawła. Wygląda zbyt równo, tak jak wykoszone właśnie. Poza tym ten kolor jakoś odstaje od reszty zieleni. Trzeba by chyba obsadzić jeszcze dookoła stawu jakąś zieleninę, tak żeby zgubić różnicę kolorów.

Dach jest matowy i już był brudzony , zastanawiam się jak w słabym oświetleniu wyszło że jest błyszczący (n) Zobacz załącznik 363710 Zobacz załącznik 363711 Zobacz załącznik 363712
Może na żywo wygląda dużo lepiej i wcale nic nie trzeba robić. Zdjęcia czasem przekłamują. A może trzebaby jeszcze trochę przybrudzić, ale bardziej nierówno? Trudno mi radzić, bo sam nie mam doświadczenia w brudzingu. ;)

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Wsi sielsko i anielsko :) .Pięknie Marcin wykonałeś ten "odcinek" Twoich Dioram (y)
Naprawdę jestem pod wrażeniem . Poprostu jest super !!!!
Pięknie i raz jeszcze pięknie :love:
Teraz widzę że Jesteś w ogromnej formie (y)
Czekam na dalsze piękne prace .

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.497 67 1
Sporo mi się zdarza po wioskach jeździć i muszę przyznać że idealnie odwzorowałeś cześć naszego kraju (y)
Idziesz z tymi dioramami jak Tomy Lee Jones w Ściganym :LOL:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28
Dioramy i makiety 169