• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? DCC Wi-Fi Dekoder jazdy dźwiękowy RB 2300

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
549 65 11
Może przy okazji macie schemat stadardowo najlepszych ustawień jazdy dla firmowego silnika "Stonki" Ustawiam i ustawiam i ciagle coś niedomaga chociaz jest ewidentnie dużo lepiej niż na starej płytce i przy starym deku. Skoro juz producent odezwał się to korzystam z okazji. Zaobserwowałem dziwne zjawisko. Pod funkcją 27 mam światła do jazdy po torze niewłaściwym. Nie ma tego w opisie funkcji ale jest i fajnie..... tylko, że te światła właczają się czasem same kiedy "Stonka" za nic nie chce ruszyć jakby sygnalizowały "zwarcie" (cudzysłów nie przypadkowo ). Wtedy trzeba na moment unieść koła i "Stonka" wraca dożycia. Czy to może coś z moim dekoderem jest nie halo?

railbox

Aktywny użytkownik
Donator forum
Producent
Reakcje
355 0 2
Może przy okazji macie schemat stadardowo najlepszych ustawień jazdy dla firmowego silnika "Stonki"
Dekoder z KITu zawiera plik cv.txt, którym trochę przerobione CV sterowania silnika.
nic nie chce ruszyć jakby sygnalizowały "zwarcie" (cudzysłów nie przypadkowo )
Zwykle lokomotywa nie jedzie ale światła działają to prawdopodobne jest włączone Wi-Fi.

Malix7

Użytkownik
Reakcje
5 0 0
Może już takie pytanie padało ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać. Czy jakieś cv odpowiada za opóźnienie hamowania? zanim mi loko zacznie hamować to jeszcze ponad połowę okrążenia zrobi, zanim zacznie hamować:) Nie chodzi mi o długość hamowania, tylko żeby szybciej z pełnej prędkości zaczęła zwalniać.

Malix7

Użytkownik
Reakcje
5 0 0
Sorka ale albo ja tuman jestem albo się nie rozumiemy :) W aplikacji railbox na androida czy mogę mieć zdjęcie lokomotywy którą steruję zamiast grafiki? :p
W manipulatorze mam przez siebie zdjęcie dodane lokomotywy. @xTOMOx w menu 4 to zmieniłem o to ci chodziło ? Chodzi o aplikację railbox, tak jak na tej fotce, zdjęcie z forum jak to wygląda w aplikacji u kogoś.

Załączniki

railbox

Aktywny użytkownik
Donator forum
Producent
Reakcje
355 0 2
W aplikacji railbox na androida czy mogę mieć zdjęcie lokomotywy którą steruję zamiast grafiki?
Tak ale tylko w trybie protokołu Z21, gdzie lokomotywy są przechowywane w smartfonie.
W przypadku PIKO WLAN aplikacja ściąga listę lokomotyw z centralki przy każdym otwarciu aplikacji, gdy centrala PIKO nie pozwala na sterowanie lokomotywami, których nie ma w jej bazie.

MaxXxi47

Nowy użytkownik
Reakcje
7 0 0
tylko, że te światła właczają się czasem same kiedy "Stonka" za nic nie chce ruszyć jakby sygnalizowały "zwarcie" (cudzysłów nie przypadkowo ). Wtedy trzeba na moment unieść koła i "Stonka" wraca dożycia. Czy to może coś z moim dekoderem jest nie halo?
Mam ten sam problem. Od czasu do czasu stonka potrafi stanąć, włączyć światła białe u góry, jedno białe na dole i jedno czerwone na dole. Dzieje się to w trakcie jazdy więc odpada jakiekolwiek włączenie WiFi (nawet nie mam takiej opcji bo steruję FREDem 12 przycisków).
Unoszę kółka z jednej strony żeby zgasły światła, stawiam na tory i jeździ. Dzieje się to bardzo sporadycznie i mam wrażenie że głównie w miejscach gdzie może być zbyt mało prądu w torach (kolega wyciągnął BigBoya, uruchomił dymiarkę i Stonka przestała poprawnie jeździć na sekcji razem z parowozem).

kdam

Aktywny użytkownik
Reakcje
258 4 0
Mam ten sam problem. Od czasu do czasu stonka potrafi stanąć, włączyć światła białe u góry, jedno białe na dole i jedno czerwone na dole. Dzieje się to w trakcie jazdy więc odpada jakiekolwiek włączenie WiFi (nawet nie mam takiej opcji bo steruję FREDem 12 przycisków).
Unoszę kółka z jednej strony żeby zgasły światła, stawiam na tory i jeździ. Dzieje się to bardzo sporadycznie i mam wrażenie że głównie w miejscach gdzie może być zbyt mało prądu w torach (kolega wyciągnął BigBoya, uruchomił dymiarkę i Stonka przestała poprawnie jeździć na sekcji razem z parowozem).
Może za dużo loków stoi na torach i potrzebny jest booster?

railbox

Aktywny użytkownik
Donator forum
Producent
Reakcje
355 0 2
Od czasu do czasu stonka potrafi stanąć, włączyć światła białe u góry, jedno białe na dole i jedno czerwone na dole.
To jest Pc2. Czyli F27. I możliwe, że w tym samym czasie jest włączona F28(to powoduje spokojne zatrzymanie loka). Można spróbować wyłączyć całkowicie funkcje Wi-Fi przez zmianę CV200=69.