Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Stacja Bolków z Ol49-111 w 1995 roku (fotka z moich zbiorów) i 03.09.2015...
[DOUBLEPOST=1441524492][/DOUBLEPOST]Parowóz ty45-6 dość niedawno, bo w 2011 w Kędzierzynie Koźlu i niedawno,czyli w 2015 roku w Dzierżoniowie po otrzymaniu kilku kolorów farby
Parowozownia Jaworzyna Śląska; na zdjęciu pierwszym Ty2-106 w 1976 lub1978 roku, a dalej BR52-8131 prawie w tym samym miejscu podczas tegorocznej Gali Parowozów. Do mojego zdjęcia niestety pogoda nie dopisywała ale myślę,że fotografia tu pasuje zarówno miejscem, czasem jak i pokrewną seria parowozów
Na szlaku podg. Barbara - podg. Lompa.
przedwczoraj, ET21-38?, za elektrowozem ślad po byłym torze na zwałowisko Barbara - KWK Rozbark, 11.10.1991r. 5X foto:sppTKw2...
wczoraj, 201E-277, powrót z pustym składem po rozładunku na szybie Witczak, 21.09.2001r.
to samo miejsce "dzisiaj", 10.10.2015r.
Na szlaku podg. Lompa - podg. Barbara.
wczoraj, ET21-57 ze składem na szyb Witczak, 29.06.2001r.
Łza się w oku kręci, magistrala północna dwutorowa i do tego jeszcze zelektryfikowana, coś pięknego!
Pytanie do kolegi spptkw2, czy posiadasz może jakieś zdjęcie stacji Zygmunt August "pod drutem"?
Dawniej było tak: Ty2-685 z KWK Rozbark ze składem po powrocie ze zwałowiska Barbara, 12.04.1989r. na stacji Zygmunt August. To zdjęcie i kolejne prawie w tym samym miejscu, foto:sppTKw2...
Wczoraj było tak: Ty45-340 z KWK Rozbark ze składem na zwałowisko Barbara, 28.08.1989r. stacja Zygmunt August.
"Dzisiaj", czyli 23.10.2012r. SM42m-1201+ST44m-1204 (CARGO na gościnnych występach) ze składem na szyb Witczak. Stacja Zygmunt August.
Oglądając dzisiejsze zdjęcia Kolegi Przemka ..... coś mi się przypomniało. Pozwoliłem sobie wykorzystać fragment zdjęcia w celach porównawczych. W kilku publikacjach zdjęcie z pociągiem pancernym jest podpisane jako ..... Pruszków.
Bo oni to odpisywali od siebie proszę Pana . I każdy był pewnie źródłem dla następnego. I tak rodziła się "prawda" - ale to tak na marginesie.
Dla porządku mógłbyś jednak napisać gdzie to, bo za jakiś czas wątki się "rozjadą" i nikt znowu nie będzie wiedział gdzie to zdjęcie zrobiono i kto to Kolega Przemek.
A tak swoją drogą to ciekawymi torami podróżują ludzkie skojarzenia...
Masz rację, zapomniałem napisać.... Nie mogę już edytować - napiszę tutaj - pociąg pancerny stoi za peronami stacji Warszawa Rembertów. Widoczne budynki to ulica Cyrulików.