• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ciekawe filmiki z koleją

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.378 111 11
FILMIK
@teigrekty2, Macieju, koniecznie zarzuć okiem :) Polecam.
Takie miejscówki są niesamowicie klimatyczne, pochodziłbym tak przez krzaczory na takiej wyciecze.
Jestem gdzieś tak dwie godziny od tego miejsca, ale tego parowozu nie widziałem. Zakupili go jeszcze w latach 90-tych z zamiarem odbudowy. Ale jak widać do tego nie doszło. Szkoda ponieważ konstrukcja parowozu jest bardzo podobna do New York Central "Niagara", a z tych jak wiadomo żaden nie został zachowany.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.018 6 0
Wydaje mi się, że ciekawiej jest zaprosić, czy sprowokować właśnie, czy przede wszystkim zainteresowanych, którzy nie wiedzą, do zabawy w odgadnięcie, czy wypowiedzenie się"gdzie to jest, czy gdzie to może być/ było", a nie ambitno- narcystyczne wyrywanie się z odpowiedzią (jak się wie gdzie to jest/było). Fajniej jest zabawić się wspólnie. To nie egzamin, gdzie jest kara za to, że się czegoś nie wie, czy nie zna wszystkich parowozowni w Polsce.
pobitE garY
Ta etiuda była kręcona na terenie parowozowni Łódź Kaliska.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.342 504 30
"Ambitno-narcystyczne" jest moim zdaniem kpiące stwierdzenie "oczywiście wiecie", podkreślające, że samemu się wie, a jak ktoś nie wie, to powinien się wstydzić. Tak czy tak, dziękuję za informację.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.478 443 99
Koledzy, mam pytanie,. Czy ktoś ma może nagrany film. "Requiem dla parowozów" autorstwa Bogusława Rybczyńskiego i Henryka Janasa? Film to taka etiuda z migawkami z parowozowni Skarżysko Kamienna z 1988 roku, ale co najważniejsze jest ponoć na nim Ty2-444, którego zdjęć szukam. Stąd prośba.... Ktoś coś? Znalazłem info o tym na tej stronie...

Przy okazji TUTAJ tez ciekawe "zestawienie".

Ostatnio edytowane:

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.734 37 4
Myślę, że paru kolegów może zainteresować ten kanał:
YT
Jest np filmik z wnętrza ET22-003, a to może zainteresować np kolegę @Irokez46, który jak wiadomo ma sporą flotę "byków".

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Linki 0
Linki 36
K
Linki 2
D
Linki 3
Linki 7