• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - maciek66

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
No ładnie to wyszło, też mam w planach podobne zestawy, bo rozumiem ,że bazujesz na kalkach.
Mogę prosić fotkę przodu naczepy P&O.Kombinowałeś coś z tymi pasami mocującymi bok plandeki, bo jakieś takie odstające chyba są , czy mi się już w oczach coś robi...
Naczepy DSV i P&O to są kalki. Te pasy są odstające, AWM nie dość że pomalował pasy to jeszcze zrobił takie zgrubienia, tylko że trochę za wysokie jak na mój gust. Chciałem trochę to skrócić ale średnio mi to wyszło. Zdjęcie tego przodu co chciałeś wstawię później.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Nie mam faworyta, wszystkie trzy są ekstra. Strzał w dziesiątkę z czarnym Dafem, dużo widać na drogach XFów z tej edycji.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.286 387 20
Bardzo realistycznie wyszły Ci te modele. Kapitalnie wyglądają tak wykonane zestawy.

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Witam,
dziś kolejne nowe Volvo(trochę to już nudne) ale od dawna chodził mi po głowie model w tym malowaniu.

DSC09358.JPG
DSC09363.JPG
DSC09375.JPG
DSC09384.JPG
DSC09392.JPG

i jeszcze fota co piter prosił(sorki że dopiero teraz ale zapomniałem o nim) nic specjalnego z przodem nie robiłem
DSC09402.JPG

Pozdrawiam

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.286 387 20
Fajnie go zrobiłeś. Te detale są świetne. Wygląda jak w realu. Pełen szacun za wykonanie.(y)

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Jak zawsze świetnie, dobry pomysł z przełożeniem podwozia od Herpy. Chętnie obejrzałbym z bliska tego Fixemera. :podstepny:
Z podwoziem to akurat poszedłem na łatwiznę. Zostawiłem oryginalną ramę powycinałem z niej wszytko co zbędne(czyli prawie wszystko) i wstawiłem kotły Herpy i całą resztę.
Co do Fixemera to model był już chyba swego czasu pokazywany na forum, a kupiłem go ostatnio na alledrogo.

Zdjęcie ze strony Fixemera bo nie ma mnie teraz w domu.
2011_Fixemer_VOLVO_FH_Winterweiss_mit_KOeGEL_HERPA_1_zu_87_FO2.jpg