• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - maciek66

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Jak już robiłeś, to czemu nie pokusiłeś się o zrobienie tandemu jak w 1:1? :)

Lubię detale Twoich naczep- możesz trochę opisać procesy "produkcji" w dziale modelarskim?
Jak znalazłem to zdjęcie oryginału to chciałem zrobić tandem ale nie mogłem podwozia nigdzie dostać, więc wyszło coś takiego.

Przy następnym modelu chętnie pokaże co i jak może się komuś przyda, w końcu sam innych podpatruje.:)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.284 387 20
Kapitalnie Ci wychodzą modele. Ten Daf wygląda jakby naprawdę Betz miał takiego w swoim taborze. Gratuluję wykonania. (y)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Zwykle jeśli chodzi o flotę własną danego przewoźnika nie popieram fikcyjnych modeli ale tutaj zestaw bardzo mi się podoba. Poza tym jak znajdziesz podwozie na tandema to kabinę zawsze można przełożyć i wtedy będzie już w 100% oryginał. ;) Możesz zdradzić jak robisz drabinki? :)

Reakcje
11.700 67 1
Model świetny , chociaż tez nie popieram tego że fikcyjny . Znając Ciebie to pewnie jak trafi się coś odpowiedniego to pewnie wtedy stanie się zgodny z oryginałem .
Swoją drogą to w tym temacie zestawy zawsze wyglądają bardzo fajnie , niczym zdjęte z drogi .

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.032 16 0
Łączenie tymi kabelkami między ciągnikiem siodłowym a naczepą to sam robiłeś czy było już tak w orginale? Np.: Betz z Dafikiem czerwonym. Mógłbyś wstawić fotkę jak to wygląda pomiędzy i może jak byś był tak uprzejmy opisał metodę wykonania tego:)?

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Choć mamy do czynienia z małym "fejkiem" to model nie odbiega wykonaniem od seryjnych Betzów, a nawet je miażdży swoimi detalami. Zastanawia mnie dlaczego niektóre firmy nadal montują nadajniki gps w formie "garnka".

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Łączenie tymi kabelkami między ciągnikiem siodłowym a naczepą to sam robiłeś czy było już tak w orginale? Np.: Betz z Dafikiem czerwonym. Mógłbyś wstawić fotkę jak to wygląda pomiędzy i może jak byś był tak uprzejmy opisał metodę wykonania tego:)?
Te przewody to sam robię z drucików miedzianych, skręcam i następnie maluje.

Zastanawia mnie dlaczego niektóre firmy nadal montują nadajniki gps w formie "garnka".
Chyba na pokaz jedynie, myślą że potencjalnego złodzieja to odstraszy.:D

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Witam,
dzisiaj zaprezentuję zestaw jakich wiele na drogach. Ciągnik jakiegoś podwykonawcy no name z naczepą DSV.
Naczepa spłodzona już jakiś czas temu dla tego nie mam zdjęć co i jak robiłem jak obiecałem, a koń to tylko drobne przeróbki więc nie było za bardzo co opisywać.

DSC09703.JPG
DSC09696.JPG
DSC09730.JPG
DSC09722.JPG
DSC09719.JPG
DSC09754.JPG

Pozdrawiam

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.594 109 2
Takie zestawy lubię najbardziej , nie jakieś tam Betzy, Melmery czy inne Hoyery , to jest to co jest najczęściej widywane i najtrudniejsze do zrobienia ( wbrew pozorom) , duży plus za belkę w naczepie.(y)