• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - maciek66

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.291 387 20
Kolejny świetny model Ci wyszedł. Dbałość o szczegóły powala na kolana. Gratuluję wykonania. (y)(y)(y)

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Z tego co widzę to chyba są to felgi Herpy ale odpowiednio pomalowane ;)

A co do modelu to super prezentuje się ta belka ( sam z taką teraz walczę ) i ta paleciara. Ją tez sam robiłeś czy to jakiś odlew? Jedyne co mi nie gra to tylne drzwi. Fajnie wygląda ta kalka tylko szkoda że nie zgrały się na przykład z zawiasami które odstają. I mimo że ten Actros piękny z AWM nie jest to po Twoich przeróbkach wiele zyskał ;)
Co do felg to na przedniej osi w ciągniku założyłem koła Herpy, reszta to AWM pomalowane plus Wash. Paleciara to samoróbka, a co do tylnych drzwi to ciężko trafić kalkę żeby idealnie pasowała do tych zawiasów. W szczególności, że chciałem kalkę z tym czerwonym odblaskowym obramowaniem żeby było jak w oryginale.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.291 387 20
Zrobiony bardzo dokładnie, jak to na Betza przystało. Te wszystkie detale niesamowicie urealniają model. Podoba się.

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Szczerze mówiąc to mi te kotły w kolorze ramy właśnie się podobają, tym bardziej, że kiedyś to było dość często spotykane. Model bardzo bogaty w detale. (y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Wykonanie tej naczepy sprawia, że trudno podnieść szczękę z podłogi. :eek: Betz chyba jeszcze nieraz nas zadziwi detalami, których do tej pory w innych modelach nie widzieliśmy.