• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - maciek66

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
38 4 0
Jeśli chodzi o Volvo WB to nie przepadam za tą Firmą ale modele są wykonane na wysokim poziomie, VOLVO wiadomo podoba się chyba nie tylko mi :podstepny: osobiście bym zmienił te koła w naczepie, na te "low" małe na gumowych kapciach chyba by się lepiej prezentowała cała naczepa :). MB Brzydal z AWM-u malowanie na + :) sam model jest też OK
i osobiście bym dokupił podwozie z Herpy i zamienił. Bez delikatnych przeróbek się nie obejdzie ale zapraszam do mojego tematu z gabarytami można zobaczyć połączenie kabiny MB AWM-u z podwoziem Herpy ;). Pozdrawiam i gratuluję modeli :D.

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.100 158 2
Świetna prezentacja. Najbardziej spodobał mi się zestaw VOS. Pamiętam jak kiedyś Polski oddział kupił kilkadziesiąt MAN-ów.

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
MB Brzydal z AWM-u malowanie na + :) sam model jest też OK
i osobiście bym dokupił podwozie z Herpy i zamienił. Bez delikatnych przeróbek się nie obejdzie ale zapraszam do mojego tematu z gabarytami można zobaczyć połączenie kabiny MB AWM-u z podwoziem Herpy ;). Pozdrawiam i gratuluję modeli :D.
W pełni się z Tobą zgadzam co do tego podwozia, już o tym myślałem ale na razie musi tak zostać z braku czasu. Szczególnie, że kilka innych modeli czeka w kolejce już rozłożonych na części pierwsze.

Man Tga w wykonaniu Herpy. Model na który dosyć długo polowałem, aż się w końcu udało go trafić.:D

DSC08763.JPG

DSC08775.JPG

i jeszcze kolejny Vos do kolekcji:)
DSC08793.JPG

DSC08797.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.288 387 20
Fajne te dwa zestawy. Man z Essersa bardziej mi się podoba. Może dlatego, że lubię tego przewoźnika??? Scania też wygląda fajnie, ale jednak Man dlam mnie ciekawszy.:)

OP
OP
maciek66

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Witam,
kolejny Betz do kolekcji :D. Model ogólnie mi się podoba konfiguracja itp. ale jak już Herpa się "wysiliła i pomalowali światła w naczepie to znowu zbiornik jest w kolorze ramy :mad:. No ale ogólnie jestem z nie go zadowolony.

DSC08806.JPG
DSC08821.JPG
DSC08825.JPG

Pozdrawiam

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Tak tak to wiem, trochę nie dokładnie się wyraziłem chodzi mi o to, że powinni robić tak jak w tym przypadku kocioł czerwony, rama czarna, a nie wszystko na jedno kopyto.
Tylko pozostaje pytanie, czy rama ciągnika w 1:1 aby też nie jest czerwona.Tego niestety już się nie dowiemy bo na zdjęciach dostępnych w internecie nic nie widać.
Ale fakt faktem, Herpa mogła coś wymyślić, by rama wraz z osprzętem się tak nie zlewała. :niepewny:

Ostatnio edytowane:

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Model dosyć ciekawy, a zaskoczę Cie tym że Twój model jest ze zwykłej serii i nie ma tablic rejestracyjnych :( a model tej scanii z betz shopu ma tablice ... taka dziwna polityka :(