• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarówki Michał Type_r7

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.108 158 2
Przez te wszystkie niedomalowania i przeżółkłe kalki jak dla mnie te modele maja klimat. I pokazują jak technika i umiejętności ludzi idą do przodu. A czy coś jest krzywo, czy jakiś detal jest za duży.... Ktoś zrobił tak jak potrafił i jego oko cieszyło, a że wolał mieć z za dużym detalem ale bardziej autentyczne to w 100 % popieram. Co do pokazanego Volvo to uważam, że jest wykonane dużo lepiej niż niektóre modele teraz. Pomalowana atrapa, podszybie, może nie wygląda to idealnie, ale komuś się chciało. A takie modele w kolekcji, albo się ratuje, albo zostawia jako pamiątkę po ubiegłych latach.
Marpama ten model jest w całości pomalowany, cały ciągnik plus naczepa.
Rozmawiałem z poprzednim właścicielem i cieszył się, że trafiły w ręce osoby, która docenia jego pracę a nie trafiły w ręce jakiegoś dzieciaka, który się modelami pobawi a później trafią na śmietnik.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.347 387 20
Kolejny świetnie zrobiony model. No i malowanie unikatowe. Fajne te Twoje nowe nabytki.

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Staruszki,które pokazujesz zasługują na wielki szacun!! Są "wiekowe",a do tego rewelacyjne!!
Szczerze gratuluję ich posiadania - zazdroszczę również

Taka na marginesie to już wiem do kogo trafiła dioramka Irokeza;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.347 387 20
Gallikery są świetne, zresztą już wcześniej pisałem, że mi się podobają, a na wspólnych fotkach wyglądają świetnie.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.615 109 2
Ciekawe te staruszki , chociaż kiedyś Michał twierdził że nie zbiera staruchów , jednak jak widać wszystko się zmienia i Michał dojrzał do starszych modeli.;):)

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.108 158 2
No no nie zbieram, ale znam odpowiedź kolekcja mi się zestarzała i zaraz się okaże, że ponad 50% kolekcji ma więcej niż 15lat.

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.108 158 2
Staruszki,które pokazujesz zasługują na wielki szacun!! Są "wiekowe",a do tego rewelacyjne!!
Szczerze gratuluję ich posiadania - zazdroszczę również

Taka na marginesie to już wiem do kogo trafiła dioramka Irokeza;)
Dokładnie tak, diorama to dzieło Irokeza.

A chciałem napisać że podmieniłeś naczepy hehe :D:D:D .fajnie dwa razem wyglądają .(y)
Nie nie.. są dwa z różnymi naczepami.